ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Δίωξη για αεροφωτογραφίσεις χωρίς άδεια σε επιβάτες ελικόπτερου τεχνικής εταιρίας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αυτεπάγγελτη δίωξη ασκήθηκε εναντίον τριών ατόμων που επέβαιναν σε ελικόπτερο της κοινοπραξίας που πραγματοποιεί έργα στην «Ολυμπία Οδό» και την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή έγιναν αντιληπτοί ενώ έπαιρναν αεροφωτογραφίες από τον Πύργο Ελέγχου στη βάση του Αράξου.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στο σκέλος της διαδρομής από το Αίγιο προς το Ρίο και, σύμφωνα με το ΓΕΑ, δεν περιλαμβάνουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα όχι λόγω των φωτογραφιών που ελήφθησαν, αλλά διότι για τις αεροφωτογραφίσεις απαιτείται άδεια από το ΓΕΕΘΑ. Πιθανή καταδίκη επισύρει μέχρι και ένα έτος φυλάκισης. 

Και οι τρεις επιβάτες του ελικοπτέρου (δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός) έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Αρχικά, οι ελληνικές αρχές εξέτασαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για κατασκοπευτική πτήση ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο είχε μισθωθεί προκειμένου να πραγματοποιήσει ψηφιακή απεικόνιση σχετιζόμενη με την Ολυμπία οδό.

Αστυνομικές πηγές πάντων σημείωναν ότι ο πιλότος έχει παρεκκλίνει πολύ της αρχικής του πορείας και ότι ο έλεγχος στα αρχεία που έχουν φωτογραφηθεί δεν έχει ολοκληρωθεί.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ