Οι συμπτώσεις και οι δραματικές στιγμές της αιματηρής απόπειρας ληστείας στην Κηφισιά

Οι συμπτώσεις και οι δραματικές στιγμές της αιματηρής απόπειρας ληστείας στην Κηφισιά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γειτονικό σπίτι του 52 χρονου επιχειρηματία, που ανήκει στον αδερφό του, είχαν βάλει αρχικά στόχο οι δράστες της αιματηρής απόπειρας ληστείας τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δραματικές οι περιγραφές της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα των αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση, οι δύο δράστες προσπάθησαν αρχικά να διαρρήξουν τη μεζονέτα που βρίσκεται δίπλα σε εκείνη του επιχειρηματία και ανήκει στον αδελφό του.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τη θωρακισμένη πόρτα και έτσι στράφηκαν στο σπίτι του 52χρονου, όπου δεν υπήρχε πόρτα ασφαλείας και επιπλέον το σύστημα συναγερμού δεν ήταν ενεργοποιημένο εκείνη τη νύχτα.

Έτσι, οι δύο δράστες κατάφεραν με σχετική ευκολία και δίχως να γίνουν άμεσα αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι όπου κοιμόντουσαν ο 52χρονος, η σύζυγός του, ο 18χρονος γιος τους και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της αυτοψίας που έγινε στον χώρο λίγες ώρες μετά το αιματηρό συμβάν οι δύο δράστες αρχικά έψαξαν το γραφείο του 52χρονου, στο ισόγειο της μεζονέτας, έπειτα άνοιξαν συρτάρια, έψαξαν και πέταξαν στο πάτωμα την τσάντα του επιχειρηματία χωρίς να βρουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Ακολούθως οι κακοποιοί ανέβηκαν στον 1ο όροφο της μεζονέτας και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 52χρονο και τη σύζυγό του, που ξύπνησαν από το θόρυβο και ενστικτωδώς πετάχτηκαν από το κρεβάτι.

«Τι θέλετε, ποιοι είστε;» φέρεται να ρώτησε η γυναίκα, ενώ οι κουκουλοφόροι τους διέταξαν να καθίσουν κάτω και να υπακούσουν στις διαταγές τους. «Επανέλαβαν δύο φορές τη φράση “κάντε αυτό που λέμε”».

Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του επιχειρηματία, οι δράστες φορούσαν γάντια και κουκούλες full face είχαν «φορέσει» στο μέτωπό τους δύο φακούς και ήταν ντυμένοι με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ η προφορά τους στα ελληνικά παρέπεμπε σε υπηκόους Αλβανίας.

Πολύ κρίσιμη η κατάσταση του επιχειρηματία

Στο μεταξύ «πολύ κρίσιμη» παρέμενε η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο 52χρονος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση χωρίς να παρουσιάζει επιδείνωση.

Ακόμη, όπως επισημαίνεται, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και καταστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή