ΕΛΛΑΔΑ

Ερευνα σε καταθέσεις για την υπόθεση Novartis

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με εισαγγελική παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, διατάχθηκε έρευνα σε καταθέσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία εστάλη ο φάκελος της Novartis στη Βουλή.

Η έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εισαγγελικής διερεύνησης για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και η εντολή της εισαγγελέως απεστάλη σε πιστωτικά ιδρύματα και στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς. Σύμφωνα με την εντολή της κ. Τουλουπάκη, πέραν των δέκα πολιτικών προσώπων, έρευνα θα διενεργηθεί και στα περιουσιακά στοιχεία, λογαριασμούς, καταθέσεις και θυρίδες των συζύγων τους και των ενήλικων παιδιών τους, συνολικά 38 άτομα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς προς το παρόν περιορίζεται στη διερεύνηση στοιχείων για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα, όπως η δωροδοκία, μετά την επιστροφή του φακέλου από τη Βουλή και το διαφαινόμενο τέλος της προανακριτικής επιτροπής, η οποία δεν εισήλθε στην επί της ουσίας έρευνα της υπόθεσης, προκαλώντας την αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αλλωστε, κατά πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της επιτροπής αναμένεται να αποστείλει σύντομα τον φάκελο της υπόθεσης πίσω στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας, αντίθετα από άλλες φορές στο παρελθόν, ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ