Αυστηροί τόνοι για την τελευταία αξιολόγηση

Αυστηροί τόνοι για την τελευταία αξιολόγηση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόκληση των 80 ημερών καλείται να αντεπεξέλθει η κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε χθες αυτό το διάστημα ως το κρισιμότερο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε αυστηρούς τόνους απευθυνόμενος χθες στους υπουργούς του και τους κάλεσε «σε αυτές τις περίπου 80 ημέρες να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος». Μάλιστα, προφανώς για να δείξει ότι έχει πλήρη επίγνωση της παρελκυστικής τακτικής που επελέγη ως τακτική από μέλη της κυβέρνησης στο παρελθόν, φρόντισε να υπογραμμίσει ότι «δεν θα υπάρχει άλλη αξιολόγηση. Είναι η τελευταία. Και άρα πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορούν να μετατεθούν στο μέλλον».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τεχνητά εμπόδια» και κάλεσε όποιον έχει αντιρρήσεις στη στρατηγική επιλογή να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, προκειμένου να κλείσει και το πρόγραμμα, να μιλήσει και να τις διατυπώσει. «Διότι εδώ δεν κρίνεται το ατομικό έργο κάθε υπουργού, αλλά το συλλογικό μας στοίχημα. Και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι και όλες πάρα πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας», υπογράμμισε.

Εκλογές το 2019

Ο πρωθυπουργός έκανε έμμεση παρέμβαση στη συζήτηση που έχει αρχίσει να ανακινείται μήπως η ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος σηματοδοτεί το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς η έξοδος από τα μνημόνια είχε τεθεί ως βασική παράμετρος της μεταξύ τους συμπόρευσης. «Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο. Την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια, την ασφαλή και οριστική έξοδο από την ασφυκτική επιτροπεία και την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας», τόνισε. Φρόντισε, ωστόσο, να προσθέσει ότι, πέρα από την έξοδο από τα μνημόνια, «στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της». Και τοποθέτησε τον χρόνο των εκλογών στο τέλος της τετραετίας. «Τέλος της θητείας μας είναι το φθινόπωρο του 2019. Ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019, γιατί ακούω διάφορες κουβέντες, διάφορες σκέψεις. Οι εκλογές είναι το φθινόπωρο του 2019», πρόσθεσε. Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προφανώς επιθυμώντας να μην απολέσει το στοιχείο του εκλογικού αιφνιδιασμού που πλήττεται από τη διαρκή εκλογολογία. Είναι, μάλιστα, ενδεικτική η κατηγορηματική άρνηση του σεναρίου εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, σενάριο που υποστηρίζουν ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρή πιθανότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή