Βόλεϊ: Τα πρώτα βήματα για τα ευρωπαϊκά

Βόλεϊ: Τα πρώτα βήματα για τα ευρωπαϊκά

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα που θα τους φέρει στην κατάκτηση των τροπαίων του Τσάλεντζ Καπ θέλουν να κάνουν σήμερα οι ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού, σε άνδρες και γυναίκες. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν στη Ραβέννα (21.00) τον ομώνυμο σύλλογο και οι γυναίκες στο «Μελίνα Μερκούρη» την Μπούρσα (18.30).

Στου Ρέντη δε θα πέφτει ούτε… καρφίτσα, καθώς όλα τα «μαγικά χαρτάκια» εξαφανίστηκαν και οι «ερυθρόλευκες» θα έχουν στο πλευρό τους τούς φίλους της ομάδας. Ο Μπράνσκο Κοβάτσεβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τις Μαρία Νομικού και Κατερίνα Ζακχαίου, ενώ στην αποστολή θα είναι οι Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμη, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Χαρά Παπαδοπούλου, Γιάνα Φραντζίσκα Πολ, Στέφανι Νιεμέρ, Αλίκη Κωνσταντινίδου και Ελενα Μιλεντίγεβιτς.

«Κάθε λεπτομέρεια στον αγώνα θα είναι σημαντική. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», δήλωσε ο Μπράνσκο Κοβάτσεβιτς.

Αγώνα στον οποίον δεν περιμένει εκπλήξεις χαρακτήρισε τον σημερινό ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Ενας τελικός είναι ένας τελικός. Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούμε και να αγωνιστούμε με βάση τις δυνατότητές μας. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, σε ένα γήπεδο με βολεϊκή ατμόσφαιρα, και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να κερδίσουμε το Κύπελλο στην έδρα μας. Εχουμε προετοιμαστεί σε επίπεδο τακτικής ώστε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι τους. Θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα, την αγωνιστικότητά μας και θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουμε όλη τη χρονιά. Ξέρουμε τον αντίπαλο και την απόδοση που μπορεί να πιάσει στην έδρα του. Δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις πιστεύω, θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», ενώ ο Κώστας Χριστοφιδέλης, αρχηγός των «ερυθρολεύκων», και πρόσθεσε: «Εχουμε έρθει έτοιμοι και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η Ραβέννα είναι μια ομάδα που είναι γνωστό ότι πιέζει από τη γραμμή του σερβίς και στόχος μας βασικός είναι να κρατήσουμε την υποδοχή μας και από εκεί και πέρα, αν μπορούμε και εμείς να τους βγάλουμε μακριά από το φιλέ, θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο αγώνας δεν θα κριθεί μόνο στη δικιά μας υποδοχή, αλλά θεωρώ ότι η Ραβέννα είναι πολύ δυνατή στο σερβίς οπότε θα είναι βασικό αυτό το στοιχείο ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα ο πασαδόρος μας να κάνει το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι πιο βατά για εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε καλοί στο μπλοκ, στην επίθεση και στα υπόλοιπα στοιχεία. Είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

• Για τα πλέι οφ της Α1 γυναικών, ο Αρης αντιμετωπίζει τη Θήρα (19.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή