ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση εσόδων και κερδών για τον όμιλο Quest το 2017

Ο όμιλος Quest στη χρήση του 2017 πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 12%, φτάνοντας τα 436 εκατ. ευρώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασε την περασμένη χρονιά ο όμιλος Quest. Με εξαίρεση τις υπηρεσίες πληροφορικής που σημείωσαν μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, όλοι οι λοιποί τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου (προϊόντα πληροφορικής, ταχυμεταφορές, ηλεκτρονικές συναλλαγές) είχαν ισχυρό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, ο όμιλος Quest στη χρήση του 2017 πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 12% φτάνοντας τα 436 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 39 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23%. Τα κέρδη προ φόρων εμφανίζουν μείωση κατά 13% και διαμορφώνονται σε 15 εκατ. ευρώ, αλλά η μείωση αυτή αποδίδεται στις επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας. Τέλος, ισχυρή αύξηση (+165%) καταγράφεται στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας. Από 2,4 εκατ. ευρώ το 2016, ανήλθαν πέρυσι σε 4,6 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πέρυσι πέτυχε, άλλη μία χρονιά, η Cardlink. Η εταιρεία σημείωσε σχεδόν διπλασιασμό εσόδων (+81%), υπερδιπλασιασμό των κερδών EBITDA (+158%) και σημαντική αύξηση κατά 50% των καθαρών κερδών μετά από φόρους. Τα κέρδη της εταιρείας ωστόσο επηρεάστηκαν αρνητικά, καθώς υπήρξε πρόβλεψη 7,7 εκατ. ευρώ σχετικά με το τίμημα εξαγοράς επιχείρησης.

Η Cardlink είναι η μικρότερη δραστηριότητα του ομίλου Quest, με έσοδα 38,5 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ η μεγαλύτερη είναι η εμπορία ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων με πωλήσεις 241 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα των προϊόντων του ομίλου σημείωσε αύξηση κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, αλλά παραμένει μια δραστηριότητα χαμηλού περιθωρίου κέρδους. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ.
Aκόμη σημαντική ανάπτυξη σημείωσε πέρυσι και η ACS

Courrier. Η εταιρεία πέτυχε πέρυσι έσοδα 99,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 10%. Τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 6% στα 11,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 7,7 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ήταν και στο 2016.

Τη μικρότερη ανάπτυξη (+2,2%) πέρυσι σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών πληροφορικής (Unisystems), χάρις κυρίως στις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Για το 2018, η διοίκηση του ομίλου Quest εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη, εφόσον δεν μεσολαβήσουν αρνητικά οικονομικά γεγονότα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ