Αύξηση εσόδων και κερδών για τον όμιλο Quest το 2017

Αύξηση εσόδων και κερδών για τον όμιλο Quest το 2017

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασε την περασμένη χρονιά ο όμιλος Quest. Με εξαίρεση τις υπηρεσίες πληροφορικής που σημείωσαν μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, όλοι οι λοιποί τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου (προϊόντα πληροφορικής, ταχυμεταφορές, ηλεκτρονικές συναλλαγές) είχαν ισχυρό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, ο όμιλος Quest στη χρήση του 2017 πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 12% φτάνοντας τα 436 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 39 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23%. Τα κέρδη προ φόρων εμφανίζουν μείωση κατά 13% και διαμορφώνονται σε 15 εκατ. ευρώ, αλλά η μείωση αυτή αποδίδεται στις επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας. Τέλος, ισχυρή αύξηση (+165%) καταγράφεται στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας. Από 2,4 εκατ. ευρώ το 2016, ανήλθαν πέρυσι σε 4,6 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πέρυσι πέτυχε, άλλη μία χρονιά, η Cardlink. Η εταιρεία σημείωσε σχεδόν διπλασιασμό εσόδων (+81%), υπερδιπλασιασμό των κερδών EBITDA (+158%) και σημαντική αύξηση κατά 50% των καθαρών κερδών μετά από φόρους. Τα κέρδη της εταιρείας ωστόσο επηρεάστηκαν αρνητικά, καθώς υπήρξε πρόβλεψη 7,7 εκατ. ευρώ σχετικά με το τίμημα εξαγοράς επιχείρησης.

Η Cardlink είναι η μικρότερη δραστηριότητα του ομίλου Quest, με έσοδα 38,5 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ η μεγαλύτερη είναι η εμπορία ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων με πωλήσεις 241 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα των προϊόντων του ομίλου σημείωσε αύξηση κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, αλλά παραμένει μια δραστηριότητα χαμηλού περιθωρίου κέρδους. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Aκόμη σημαντική ανάπτυξη σημείωσε πέρυσι και η ACS

Courrier. Η εταιρεία πέτυχε πέρυσι έσοδα 99,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 10%. Τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 6% στα 11,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 7,7 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ήταν και στο 2016.

Τη μικρότερη ανάπτυξη (+2,2%) πέρυσι σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών πληροφορικής (Unisystems), χάρις κυρίως στις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Για το 2018, η διοίκηση του ομίλου Quest εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη, εφόσον δεν μεσολαβήσουν αρνητικά οικονομικά γεγονότα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή