Νέα στελέχη στην Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής

Νέα στελέχη στην Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι στόχοι επετεύχθησαν», λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη με την τελική συμπλήρωση του παζλ της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, που λίγο έλειψε πριν από το συνέδριο να δημιουργήσει ανήκεστο βλάβη στις διαδικασίες. Η αποστολή, την περασμένη Δευτέρα, της σχετικής λίστας από πλευράς Νίκου Ανδρουλάκη ολοκλήρωσε τη διαδικασία και το κεντρικό όργανο του νέου φορέα θα συνεδριάσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Οσον αφορά την επίτευξη των στόχων που αναφέρει η Χαρ. Τρικούπη, αυτοί εστιάζονται στα εξής σημεία: Βάσει καταστατικού η νέα Κ.Ε. θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 10% πρόσωπα κάτω των 35 ετών. Αυτό, όπως λένε αρμόδιες πηγές, ξεπεράστηκε, καθώς οι νέοι έως αυτό το ηλικιακό όριο φτάνουν το 14%. Ανάλογη πρόβλεψη στο καταστατικό υπήρχε και για τις γυναίκες, με το όριο να είναι το 33%, δηλαδή το 1/3. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Παράλληλα, σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, το 70% των 380 μελών που αποτελούν το νέο όργανο είναι «νέα πρόσωπα», δηλαδή συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κάποιο κομματικό όργανο.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Real FM) αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση. Η αποστροφή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας πως η πρότασή του για ευρεία συνεννόηση σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, σε αυτή τη Βουλή και με αυτή την κυβέρνηση, ισχύει στο ακέραιο ήταν το αντικείμενο της κριτικής. «Παρακολουθήσαμε σήμερα με εύλογη έκπληξη τη νέα αλλαγή της στάσης του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης», αναφέρει τονίζοντας πως μέχρι χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «λάθος στιγμή».

Η εγκληματικότητα

Το θέμα της ασφάλειας έθιξε χθες, εις διπλούν μάλιστα, ο Στ. Θεοδωράκης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, επεσήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έχουν μεγάλη ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ απέδωσε ευθύνες και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για τον νόμο «αποσυμφόρησης των φυλακών». Το απόγευμα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του Ποταμιού επανήλθε αναφερόμενος στην εγκληματικότητα στο κλεινόν άστυ και τα περίχωρα της Αττικής, κάνοντας σειρά προτάσεων, όπως οι πεζές περιπολίες και η αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει το Ποτάμι σε αυτό το κοινωνικά κρίσιμο θέμα είναι πως ο κ. Θεοδωράκης την περασμένη Κυριακή βρέθηκε σε συγκέντρωση των κατοίκων του Πεδίου του Αρεως, στον Πανελλήνιο. Ωστόσο, αν κάποιος δει πίσω από αυτή την κινητικότητα ενδιαφέρον για τον Δήμο Αθηναίων, ο πρόεδρος του Ποταμιού φρόντισε να διαψεύσει εκ νέου τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή