Τα λεπτά πριν από τη συμπλοκή στην Κηφισιά

Τα λεπτά πριν από τη συμπλοκή στην Κηφισιά

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά από συγκυρίες αποκαλύπτεται ότι καθόρισαν τη δραματική εξέλιξη της απόπειρας ληστείας στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν τη μεζονέτα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνη του άτυχου επιχειρηματία και ανήκει στον αδελφό του, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τη θωρακισμένη πόρτα και στράφηκαν στο σπίτι του 52χρονου. Αυτό διαπιστώθηκε από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο και τη μαρτυρία του συγγενούς του θύματος και ιδιοκτήτη του διπλανού ακινήτου. Στη μονοκατοικία του Αλέξανδρου Σταματιάδη, αντίθετα, δεν υπήρχε πόρτα ασφαλείας και επιπλέον το σύστημα συναγερμού που βρίσκεται εγκατεστημένο στη μεζονέτα δεν ήταν ενεργοποιημένο τη νύχτα της Κυριακής. Ετσι, οι δύο δράστες κατάφεραν με σχετική ευκολία και δίχως να γίνουν άμεσα αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι όπου κοιμούνταν ο 52χρονος, η σύζυγός του, ο 18χρονος γιος τους και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Εμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας, ο οποίος μετείχε στην αυτοψία που έγινε στον χώρο, είπε στην «Κ» ότι οι δύο δράστες αρχικά ερεύνησαν το γραφείο του 52χρονου, στο ισόγειο της μεζονέτας, «άνοιξαν τα συρτάρια, έψαξαν και πέταξαν στο πάτωμα την τσάντα του επιχειρηματία χωρίς να τελικά βρουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας». Καθώς στον ίδιο όροφο υπήρχαν μόνο η τραπεζαρία και η κουζίνα, όπου συνήθως δεν φυλάσσονται τιμαλφή, οι κακοποιοί ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της μεζονέτας και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 52χρονο και τη σύζυγό του, που ξύπνησαν από τον θόρυβο. «Τι θέλετε, ποιοι είστε;», φέρεται να ρώτησε η γυναίκα, ενώ οι κουκουλοφόροι τούς διέταξαν να καθίσουν κάτω και να υπακούσουν στις διαταγές τους. «Επανέλαβαν δύο φορές τη φράση “κάντε αυτό που λέμε”», αποκάλυψε στην «Κ» η ίδια αστυνομική πηγή, διαψεύδοντας σενάρια περί προσπάθειας ομηρίας του ζεύγους.

Οπως είναι ήδη από χθες γνωστό, ο κ. Σταματιάδης αντέδρασε και δέχθηκε αρχικά ένα χτύπημα με μεταλλικό λοστό στο κεφάλι. Παρότι φέρεται να έχασε προς στιγμή την ισορροπία του, συνέχισε να αντιστέκεται και τότε ο δεύτερος από τους δράστες τον πυροβόλησε τρεις φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του επιχειρηματία, οι ληστές φορούσαν γάντια και κουκούλες full-face, είχαν προσαρμοσμένους στο μέτωπο φακούς κεφαλής και ήταν ντυμένοι με σκούρα ρούχα. Τους περιέγραψε ως κανονικής σωματικής διάπλασης και ύψους περίπου 1,80. Ακόμα είπε ότι μιλούσαν ελληνικά με προφορά που παραπέμπει σε υπηκόους Αλβανίας. Η συμπλοκή διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα. Οι δύο ληστές έφυγαν τρέχοντας χωρίς να πάρουν χρυσαφικά, ρολόγια αξίας ή χρήματα που υπήρχαν στο υπνοδωμάτιο. Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. εξερευνούν τον χώρο σε αναζήτηση δακτυλικών και γενετικών αποτυπωμάτων, ενώ οι τρεις κάλυκες στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση. Ακόμα, μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στη διπλανή μεζονέτα και σε παρακείμενα σπίτια, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον τρόπο διαφυγής των ληστών.

Σε κρίσιμη κατάσταση

Πολύ κρίσιμη παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ η κατάσταση της υγείας του 52χρονου που νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και σε καταστολή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Ο τραυματίας ήταν χθες αιμοδυναμικά σταθερός και όπως ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί, «κάθε ώρα που περνάει είναι προς όφελός του». Ο 52χρονος κατά την επίθεση δέχθηκε σφαίρες στον κορμό οι οποίες τραυμάτισαν πολλά όργανα και τη σπονδυλική στήλη. Του χορηγήθηκαν περισσότερες από 20 μονάδες αίματος, στην προσπάθεια να σταθεροποιηθεί αιμοστατικά.

Ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου και στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή