Ποδόσφαιρο: Τετάρτη του Πάσχα το κρίσιμο Δ.Σ. για τους υποβιβασμούς

Ποδόσφαιρο: Τετάρτη του Πάσχα το κρίσιμο Δ.Σ. για τους υποβιβασμούς

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστική για το μέλλον του Παναθηναϊκού θα είναι η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη του Πάσχα με θέμα την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, η οποία προβλέπεται για τις ομάδες που δεν θα καταφέρουν να πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Το ίδιο θέμα είχε τεθεί και στο τελευταίο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, όμως δεν πέρασε, αφού δεν συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων των παριστάμενων ΠΑΕ.

Υπέρ της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού είχαν ψηφίσει οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος. Κατά της αλλαγής της ποινής είχαν ψηφίσει οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Απόλλωνας. Ο Λεβαδειακός απείχε, η Κασσιόπη ψήφισε λευκό και η Ξάνθη «παρών».

Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιούνται υπέρ του Παναθηναϊκού, αφού στην επιστολή που εστάλη στη Λίγκα με αίτημα τη σύγκληση Δ.Σ. υπογράφουν συνολικά έξι ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων ο Απόλλωνας και η Κασσιόπη. Με αυτό το δεδομένο ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εξασφαλίσει εννέα ψήφους και ψάχνει για άλλες τρεις εφόσον στο Δ.Σ. είναι παρούσες 16 ομάδες.

Οι άλλες ΠΑΕ που υπογράφουν την επιστολή είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος και Λαμία.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, (σ.σ. γίνεται αναφορά στη μη ύπαρξη τηλεοπτικού συμβολαίου για τις μισές ομάδες), με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή του υποβιβασμού να έχει καταστεί εξαιρετικά πιθανή για σημαντικό αριθμό ομάδων. Η ισχύουσα ποινή λόγω των δυσμενέστατων οικονομικών δεδομένων, όπως έχουν διαμορφωθεί είναι άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη και ενδεχόμενη εφαρμογή της θα συντελέσει στην (περαιτέρω) υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή