“O Mάριος τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη είκοσι χρόνια μετά”

“O Mάριος τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη είκοσι χρόνια μετά”

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Mάριος Φραγκούλης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τα έργα Άξιον Εστί, Canto General, Επιφάνεια Αβέρωφ, καθώς και σπάνια ερμηνευμένα τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία. 

Μελοποιημένα ποιήματα  του Πάμπλο Νερούδα, του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Μάνου Ελευθερίου, του Γιάννη Θεοδωράκη και  τραγούδια από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες με την υπογραφή του Μίκη  (Σέρπικο, τον  Αλέξη Ζορμπά, την Φαίδρα) θα ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης με τη σύμπραξη της 30μελούς ορχήστρας Budapest Primarius Symphony Orchestra και με καλεσμένο τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Zoltan Maga o οποίος θα παίξει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση κάποια από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες. 

Στις 09 Μαΐου 2018 στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  σε ένα καλλιτεχνικό ραντεβού μέγιστης σημασίας που επαναλαμβάνεται 20 χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση του τραγουδιστή με τον επικό συνθέτη.

Ήταν στις 19 Μαΐου  του 1998  όταν ο Μάριος Φραγκούλης  ερμήνευσε το μέρος του λαϊκού τραγουδιστή, από το Άξιον Εστί με τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη στο πόντιουμ.

Μια καλλιτεχνική μουσική συνάντηση που έμελλε να γράψει ιστορία. Το κοινό του επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή όταν ερμήνευσε το μέρος του λαϊκού τραγουδιστή, από το ποίημα του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ένα ποίημα που αποτελεί μνημείο ελληνικού πολιτισμού.

Ο Μάριος Φραγκούλης είχε δηλώσει ότι  “αισθάνεται να κουβαλά ένα μεγάλο και εύθραυστο φορτίο με την ελπίδα να μην σπάσει τίποτα”.

Είχε μάλιστα χαρακτηρίσει τη συνεργασία αυτή, “ως έναν μεγάλο σταθμό στη καριέρα του και όχι ένα προϊόν ανταλλαγής”.

Είκοσι χρόνια  αργότερα ο Μάριος Φραγκούλης, αυτήν την φορά στο Μέγαρο Μουσικής, θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο δάσκαλο και εμβληματικό συνθέτη, του αφιερώνει αυτήν την ανοιξιάτικη συναυλία.

Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις πιο σημαντικές στιγμές του μεγάλου μας μουσικού συνθέτη στο σύνολο του έργου του όπου  οι απανταχού έλληνες συνδέονται συναισθηματικά και πολιτικά.

Στο πόντιουμ για να διευθύνει την ορχήστρα θα βρίσκεται ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός.

Την πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη προσέγγιση , τη νέα ματιά στις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Κώστας Παπαδούκας.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

στην αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 8.30 μμ

Ο Μάριος Φραγκούλης αφιερώνει την παράσταση στον Μίκη Θεοδωράκη

Η προπώληση έχει ξεκινήσει

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου και online εδώ

Tιμές εισιτηρίων:

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 12

Ζώνη Ε: € 25

Ζώνη Δ: € 33

Ζώνη Γ: € 40

Ζώνη Β: € 48

Ζώνη Α: € 54

Διακεκριμένη Ζώνη: € 60

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή