Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.

Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσφορά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή Ιατρικής Θάνου Δημόπουλου στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την έρευνα τίμησε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy. Συγκεκριμένα, ο κ. Chantepy απένειμε τα διάσημα του Αξιωματούχου του Ακαδημαϊκού Φοίνικα στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Δημόπουλος είναι καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής και διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ο κ. Δημόπουλος συγκαταλέγεται στο 1% των επιστημόνων παγκοσμίως που γίνονται σημείο αναφοράς για χιλιάδες επιστημονικές εργασίες. Ενδεικτικά, το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, 17.000 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων.

Το παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας αποτελεί κορυφαία διάκριση, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον Ναπολέοντα τον Α΄ το 1808, προς τιμήν διακεκριμένων μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Απονέμεται σε προσωπικότητες του εκπαιδευτικού χώρου, που έχουν προσφέρει αξιοσημείωτες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, καθώς και σε Γάλλους και ξένους για την συμβολή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας, του πολιτισμού και των τεχνών και την προσφορά τους στην επιστήμη, ως επιβράβευση της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και της συνεισφοράς τους στην ανάπτυξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Η τελετή απονομής των διασήμων πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας, παρουσία μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και πολλών συνεργατών και φίλων.

Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.-1

Ο Πρέσβης κ. Christophe Chantepy κατά την προσφώνησή του.

Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.-2

Ο Αναπλ. Πρύτανη, καθηγητής κ. Κ. Μπουραζέλης, ο Βουλευτής, τέως Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. και, επίσης, τιμηθείς με αντίστοιχη διάκριση, καθηγητής κ. Θ. Φορτσάκης, ο Αναπλ. Πρύτανη, καθηγητής κ. Ν. Μαραβέγιας, ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος και ο Ομ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, κ. Ν. Ζακόπουλος.

Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Πρέσβη της Γαλλίας στον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.-3

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, μαζί με συνεργάτες του από τη Θεραπευτική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α. στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή