Ειρωνείες Γιλντιρίμ για Ελλάδα: Μικρή χώρα – Οσο κάθεται ήσυχη δεν έχουμε κάτι να πούμε

Ειρωνείες Γιλντιρίμ για Ελλάδα: Μικρή χώρα – Οσο κάθεται ήσυχη δεν έχουμε κάτι να πούμε

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποτιμητκό τρόπο εκφράστηκε για την Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που είχε ως κύριο περιεχόμενο τα τουρκικά πανεπιστήμια, κατέληξε ωστόσο με νέες αιχμές κατά της χώρας μας. 

Ο κ. Γιλντιρίμ αφού αναφέρθηκε στο βαθμό προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημειώνοντας ότι η Τουρκία είανι δεύτερη στο σχετικό δείκτη πίσω από την Ελλάδα, έστρεψε ακολούθως τα βέλη του προς τη χώρα μας αναφέροντας:

«Μην μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη». Είναι όμως γείτονάς μας και «όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε κάτι να πούμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Μεγάλη Τρίτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή το προσφυγικό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε., η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή