ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ανακριβείς οι δηλώσεις Λεβέντη για τη συνάντηση με τον Κοτζιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ως ανακριβείς, χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τις σημερινές τοποθετήσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησή τους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιεχομένου συζητήσεων αυστηρώς εμπιστευτικού χαρακτήρα, δυσκολεύει τη μελλοντική πιθανότητα τέτοιου είδους ενημέρωσης.

Λεβέντης: Υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την πΓΔΜ

Την εκτίμηση ότι υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την πΓΔΜ, αλλά και ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στα ραδιόφωνα "Πρώτο Θέμα" και ALPHA 98,9.

Ο Βασίλης Λεβέντης προέβλεψε δε, ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις στα θέματα της γλώσσας, της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού.

«Υπάρχει λογική στο κείμενο της συμφωνίας που έχει αποστείλει η χώρα μας για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε πως «εάν δεν είχαμε δώσει το όνομα θα μπορούσε κάποιος, να πει ότι η συμφωνία θα πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση».

Επίσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον λαό και να τον πείσει για το όνομα και τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ