ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρεμπόδισε πλωτό του Λιμενικού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενταση με σκάφη του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής σημειώθηκε την Μεγάλη Τετάρτη σε θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 9 το πρωί εντοπίστηκε λέμβος με 40 μετανάστες η οποία βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα, ωστόσο το τουρκικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή δεν προέβη σε κάποια κίνηση και η λέμβος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Οταν το Λιμενικό ξεκίνησε την επιχείρηση διάσωσης, η τουρκική ακταιωρός προέβη σε ήπια παρεμπόδισή του, με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τελικά, επιχείρηση διάσωσης από την πλευρά του Λιμενικού ολοκληρώθηκε, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι «δεν υπήρξε καμία προσπάθεια επιχείρησης εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών που έλαβε χώρα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου κοντά στη νησίδα Πάσπαργος».

Διευκρίνισαν, ότι το σκάφος 611 του ΛΣ, κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή, εντόπισε κοντά στην οριογραμμή και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα φουσκωτή λέμβο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής ενώ στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε για λίγη ώρα και το τουρκικό σκάφος. Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ