Μυτιλήνη: Εγκαινιάστηκε δομή της UNICEF για προσφυγόπουλα

Μυτιλήνη: Εγκαινιάστηκε δομή της UNICEF για προσφυγόπουλα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νεόδμητο «Κέντρο Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών TAPUAT» της UNICEF που λειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη, εγκαινιάστηκε χτες το πρωί. Ο χώρος διαμορφώθηκε και θα λειτουργεί με ευθύνη της ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα» και της οργάνωσης «Better Days». Την ίδια ώρα που η νέα δομή θα ανακουφίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους από το άγχος και την ένταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, θα αποσυμπιέζει και το ίδιο το Κέντρο, τόνισε ο αναπλ. Διοικητής, Δημήτρης Βαφέας ευχαριστώντας τις οργανώσεις.

Ο Λούτσιο Μελάντρι, διευθυντής της Unicef στην Ελλάδα τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι οι Αρχές, η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΚΥΤ Μόριας κάνουν ό,τι μπορούν. Όμως ο υπερπληθυσμός δυσκολεύει την καθημερινότητα των παιδιών στο ΚΥΤ Μόριας. Η νέα δομή έχει σκοπό να προσφέρει καταφύγιο κανονικής ζωής για όλη τη μέρα. Θα θέλαμε να γίνει ένα δίκτυο με όλους τους φορείς, σε αυτή την κατεύθυνση».

Το κέντρο παρέχει διαφορετικών ειδών υπηρεσίες: ψυχοκοινωνικές και εκπαίδευσης. Το σημαντικό όμως είναι ότι αποτελεί ένα μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου αντίστοιχων δομών και ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη Μόρια. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους είναι να μπορεί να φιλοξενήσει το Κέντρο και ντόπια παιδιά. Η οπτική της Unicef είναι να εξυπηρετούνται παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, στην ίδια χώρα.

Η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, Καλλιόπη Πρωτογεράκη ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υπάρχει η σκέψη στην πορεία υλοποίησης αυτού του έργου να φιλοξενηθούν και ντόπια παιδιά».

Η πρόεδρος της Ηλιακτίδας, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, υπογράμμισε την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη στα εγκαίνια και είπε: «Πραγματικά βάλαμε το λιθαράκι μας, ώστε μετά το Πάσχα να έρχονται σιγά σιγά κάποιες οικογένειες ντόπιες στο Κέντρο. Ελπίζω το καλοκαίρι του 2018 να μη μοιάζει με το 2015. Μέχρι στιγμής δυστυχώς οι αφίξεις είναι μεγάλες, άρα κι άλλα κέντρα σαν κι αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή