Τσάμπιονς Λιγκ: Με το εισιτήριο στο χέρι… Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Με το εισιτήριο στο χέρι… Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρίαμβο πέτυχε η Λίβερπουλ επί της φιλόδοξης Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 χθες βράδυ στο Ανφιλντ, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον ημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα με την εξαιρετική εμφάνισή της στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο σημείωσε και τα τρία γκολ.

Μόλις στο 12ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση κατορθώνοντας να παραβιάσουν την εστία του Εντερσον με τον Σαλάχ. Στο 21΄ ο Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν πανηγύρισε το 2-0, ενώ δέκα λεπτά αργότερα με κεφαλιά ο Μανέ έκανε το 3-0. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έμοιαζαν ανήμποροι να ελέγξουν τον εκπληκτικό ρυθμό της Λίβερπουλ.

Εν συνεχεία, η ομάδα του Κλοπ έδωσε χώρο στους αντιπάλους της, προσπαθώντας να διαφυλάξει το σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Και τα κατάφερε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που την Κυριακή θα κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα Αγγλίας αρκετές αγωνιστικές πριν από το τέλος, εφόσον νικήσει εντός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε και η Μπαρτσελόνα, χάρη στη νίκη της επί της Ρόμα με 4-1 στο Καμπ Νου. Με δύο αυτογκόλ του Ντε Ρόσι (38΄) και του Κώστα Μανωλά (55΄) και ένα γκολ του Πικέ στο 59΄, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε 3-0. Σε 3-1 μείωσε ο Τζέκο στο 80΄ για να διαμορφώσει ο Λουίς Σουάρες το τελικό 4-1 στο 87΄.

Κι ενώ στην Ελλάδα ποδόσφαιρο σημαίνει να ασχολούμαστε με… πιστόλια και «φιλέ κομμωτηρίου», στην Ευρώπη σημαίνει να διδάσκεις αλληλοσεβασμό διά της ποιότητας. Προχθές το βράδυ, στο γκολ-αριστούργημα με ανάποδο ψαλίδι σε ακροβατικό άλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, προστέθηκαν η αυθόρμητη αναγνώριση από τους φιλάθλους της Γιουβέντους και οι ταπεινές ευχαριστίες του άσου της Ρεάλ για το χειροκρότημά τους. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός!

Και ενός καλού, όμως, μύρια έπονται: το τέρμα του Πορτογάλου, το δεύτερο στον θρίαμβο της Ρεάλ με 3-0 μέσα στο Τορίνο, κατάφερε να κλέψει την παράσταση κι από αυτήν ακόμη τη νίκη των «μερένχες», που τους φέρνει ουσιαστικά στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας στο πάνθεον των καλύτερων γκολ όχι μόνο του θεσμού αλλά και γενικά της Ιστορίας. Απάλυνε δε και τον… πόνο των Γιουβεντίνων για την ήττα-αποκλεισμό.

Ο Ρονάλντο σημείωσε ίσως το γκολ της χρονιάς καθώς το πόδι του σηκώθηκε ακριβώς δύο μέτρα και 23 εκατοστά από το έδαφος για να συναντήσει την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρει, όσο ακριβώς είναι και το εθνικό ρεκόρ των ανδρών στο άλμα εις ύψος στη χώρα του, την Πορτογαλία. Το εντυπωσιακό είναι ότι η κίνησή του ήταν προϊόν προετοιμασίας, αφού εμφανίστηκε φωτογραφία με την ίδια ακριβώς κίνηση του CR7 στην προπόνηση της Δευτέρας.

«ΤΟ γκολ!» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ισπανικής εφημερίδας «Μάρκα», την ώρα που τον θαυμασμό του για το τέρμα αυτό εξέφρασε σύσσωμος ο διεθνής Τύπος και ο ποδοσφαιρικός κόσμος. «Βγαλμένο από το Playstation» το χαρακτήρισε ο αμυντικός της Γιούβε, Αντρέα Μπαρτζάλι, κι ο τερματοφύλακας της «Μεγάλης Κυρίας», Τζανλουίτζι Μπουφόν, είπε ότι ο Πορτογάλος είναι πια στο επίπεδο των Πελέ και Μαραντόνα.

Μέχρι κι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς υποχρεώθηκε να ασχοληθεί, λέγοντας ότι καλό ήταν το γκολ, «αλλά ας δοκιμάσει να το πετύχει από τα 40 μέτρα», όπως ο ίδιος ο Σουηδός…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή