Σε κύκλο υπόπτων η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τους δύο ληστές στην Κηφισιά

Σε κύκλο υπόπτων η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τους δύο ληστές στην Κηφισιά

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας εκτιμάται ότι βρίσκονται καταχωρισμένοι οι δράστες της αιματηρής απόπειρας ληστείας εις βάρος του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη, ξημερώματα Δευτέρας, στην Κηφισιά. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούν έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο τους καθώς εμφανίζονται βέβαιοι ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Χρησιμοποιώντας μάλιστα ως κριτήριο τη μεθοδολογία δράσης των δύο κακοποιών, οι ερευνητές στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ φέρεται να έχουν περιορίσει σημαντικά το εύρος της έρευνάς τους και να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε περιορισμένο αριθμό εγκληματικών ομάδων. Σε συνδυασμό με όσα φέρεται να έχει πει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας η σύζυγος του επιχειρηματία, οι αστυνομικοί θεωρούν βασικούς υπόπτους για την αιματηρή απόπειρα ληστείας Αλβανούς κακοποιούς που έδρασαν τα τελευταία 4 με 5 χρόνια στην Αττική, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών και μετά την αποφυλάκισή τους επέστρεψαν στην ενεργό δράση.

Τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι οι δύο κακοποιοί είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες αναγνώρισης ή ταυτοποίησής τους από δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα. Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του κ. Σταματιάδη είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face, ενώ φορούσαν σκουρόχρωμα γάντια και ρούχα. Πάντως, οι αστυνομικοί έχουν ερευνήσει με σχολαστικότητα όλους τους χώρους του σπιτιού καθώς επίσης και τα ρούχα του 52χρονου, που συνεπλάκη μαζί τους, προκειμένου να εντοπίσουν DNA και αποτυπώματα των δραστών, ενώ καταβάλλουν προσπάθεια να προλάβουν πιθανή διαφυγή των ληστών στη γειτονική Αλβανία, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Κρίσιμη χαρακτήριζαν και χθες οι γιατροί του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς την κατάσταση της υγείας του 52χρονου, που έως αργά χθες το βράδυ παρέμενε στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και σε καταστολή. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, έως και χθες το απόγευμα η κατάστασή του ήταν σταθερή χωρίς ενδείξεις αιμορραγίας ή επιδείνωσης, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο οργανισμός του ανταποκρινόταν με μεγαλύτερη ευκολία στη θεραπευτική αγωγή. Οπως τόνιζαν και χθες γιατροί του νοσοκομείου, «κάθε ώρα που περνάει είναι προς όφελος του ασθενούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή