Ν.Δ.: Κωδικός «πραγματικά προβλήματα»

Ν.Δ.: Κωδικός «πραγματικά προβλήματα»

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα, τα μέτωπα στα οποία οι πολίτες αναστενάζουν, μακριά από την «εικονική πραγματικότητα» στην οποία, σύμφωνα με την Πειραιώς, ζει ο πρωθυπουργός, αναπροσανατολίζεται η Ν.Δ., η οποία επιστρέφει στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών (και στις λύσεις που η ίδια προτείνει) και θα συνεχίσει την τακτική αυτή με μεγαλύτερη ένταση μετά το ολιγοήμερο διάλειμμα του Πάσχα.

Λίγες ώρες αφότου η Ν.Δ., με αφορμή την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει χάσει κάθε επαφή με τους πολίτες και τα πραγματικά τους προβλήματα, επέστρεψε στο γήπεδο της πραγματικής οικονομίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα στην ενίσχυση της ρευστότητας που οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία», υπογράμμισε σε χθεσινή του δήλωση ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Ο Χρ. Σταϊκούρας περιέγραψε τη μελανή εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, «απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα», της επιχείρησης-σκούπα στα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν τα 21 δισ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων διαμορφώθηκαν 50% κάτω από τον στόχο που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018.

Κάτω τα χέρια απ’ το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», διαμηνύει την ίδια ώρα η Πειραιώς, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης διά του Π. Πολάκη να ελέγξει το νοσοκομείο με μονομερή αλλαγή της σύμβασης που έχει υπογράψει το Δημόσιο με το ομώνυμο ίδρυμα (είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εδώ και 20 χρόνια), προκειμένου να προσλάβει «ημετέρους». Στόχος, σύμφωνα με τη Ν.Δ., είναι η τοποθέτηση γενικού διευθυντή της επιλογής του υπουργού Υγείας ώστε «το νοσοκομείο-πρότυπο για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα να μετατραπεί σε κομματικό βιλαέτι για κάθε είδους ρουσφέτια». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Ν.Δ., «προσβάλλει τον δωρητή και αποτρέπει ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν θετικό αντίκτυπο για το κοινωνικό σύνολο».

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. απαξίωσε πλήρως τις νέες δηλώσεις του Π. Καμμένου. «Για όσα λέει καθημερινά ο κ. Καμμένος, ας ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας», σχολίαζαν πηγές της Πειραιώς, παραπέμποντας στις προχθεσινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη (σ.σ.: χαρακτήρισε τον ΥΠΕΘΑ «ανίκανο και επικίνδυνο να χειριστεί τα εθνικά θέματα»). «Η κυβέρνηση ζει μέσα σε μια αυταπάτη σε όλα τα θέματα. Από τα εθνικά μας θέματα που δεν τους εμπιστευόμαστε να τα λύσουν, μέχρι την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», σημείωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακ. Λαζαρίδης (ρ/σ ΣΚΑΪ).

Ενημέρωση Κουμουτσάκου από Κοτζιά

Συνοδευόμενος από τον διπλωματικό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη Κώστα Αλεξανδρή και τον πρέσβη ε.τ. (και μέλος του ΕΣΠΕΠ) Γιώργο Σαββαΐδη προσήλθε χθες το απόγευμα στη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκειας δυόμισι ωρών συνάντηση στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έγινε «εκτενής» ενημέρωση τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας. Η ενημέρωση, πάντως, αφορούσε μόνο το Σκοπιανό και όχι τα της Αλβανίας. Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Κουμουτσάκος είπε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι θα ενημέρωνε άμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ., όπως και έγινε χθες το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία του παρέμβαση επεσήμανε ότι δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της Ν.Δ. και ότι περιμένει την τελική συμφωνία για να τοποθετηθεί. Ο ίδιος, πάντως, έχει περιγράψει τις προϋποθέσεις που πρέπει αυτή να πληροί και αφορούν όχι μόνο το όνομα (και το εύρος χρήσης), αλλά επίσης τις απαιτούμενες αλλαγές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ και την αντιμετώπιση των θεμάτων αλυτρωτισμού. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πιστεύει ακόμη ότι υπάρχει μία ευκαιρία με τη σημερινή σκοπιανή κυβέρνηση, αλλά επιμένει στην άποψη ότι «τα Σκόπια καίγονται πιο πολύ από εμάς για λύση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή