Στις 8 Ιουνίου εναρκτήριο λάκτισμα Πανελλαδικών

Στις 8 Ιουνίου εναρκτήριο λάκτισμα Πανελλαδικών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου θα σημάνει το πρώτο κουδούνι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, εκείνους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Ωστόσο, όπως και πέρυσι, η επίσημη έναρξη των Πανελλαδικών θα γίνει από τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Και για τις δύο κατηγορίες υποψηφίων, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 19 Ιουνίου (με τα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού). Σε ό,τι αφορά τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου με μαθήματα ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ., καθώς στις 8.30 π.μ. θα αρχίζει η εξέταση κάθε μαθήματος, η οποία θα έχει διάρκεια τρεις ώρες. Εξαίρεση αποτελεί το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο στα ΕΠΑΛ, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες. Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου με Γερμανικά (στις 8.30 π.μ.) και Αγγλικά (στις 10 π.μ.) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου με τον έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων για όσους θα διεκδικήσουν θέση σε τμήματα μουσικής (έναρξη στις 8.30 π.μ.). Για τα ειδικά μαθήματα οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. εάν η εξέταση θα αρχίζει στις 8.30 π.μ., στις 3 μ.μ. όταν θα αρχίζει στις 3.30 π.μ. και στις 9.30 π.μ. όταν θα αρχίζει στις 10 π.μ.

Ως προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ορίστηκε το διάστημα από την Τρίτη 19 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Τέλος, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι ο συνολικός αριθμός υποψηφίων θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όταν είχαν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 104.965 υποψήφιοι, ενώ το 2016 στους καταλόγους είχαν εγγραφεί 103.402 μαθητές. Φέτος, συνολικά διατίθεται 74.692 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου και η προθεσμία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή