Το τελευταίο «αντίο» στον Στέλιο Σκλαβενίτη

Το τελευταίο «αντίο» στον Στέλιο Σκλαβενίτη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά τελέστηκε χθες μεσημέρι Μεγάλης Τετάρτης η εξόδιος ακολουθία του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή την Κυριακή 1η Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστικό του αντίκτυπου που είχε στην αγορά ο θάνατος του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Σκλαβενίτη αλλά και, κυρίως, της μεγάλης και ευρείας εκτίμησης της οποίας έχαιρε το γεγονός πως τα καταστήματα των αλυσίδων My Market του ομίλου Παντελιάδη και της αλυσίδας Bazaar Supermarkets έκλεισαν το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας μαζί με τα 538 καταστήματα του δικτύου της «Σκλαβενίτης», όπου οι σημαίες του ομίλου κυματίζουν μεσίστιες από την Κυριακή, σε ένδειξη πένθους.

Την ίδια ώρα, κλειστά παρέμειναν και τα γραφεία και εκατοντάδων προμηθευτών, πλήθος εκ των οποίων παρέστησαν στην κηδεία του.

Ενδεικτικό ίσως των σχέσεων που είχε ο Στέλιος Σκλαβενίτης με τους άλλους μεγάλους ομίλους του οργανωμένου λιανεμπορίου είναι το γεγονός πως η οικογένεια Παντελιάδη εξήγησε σε ανακοίνωσή της την απόφασή της να κλείσει το δίκτυό της παράλληλα με της «Σκλαβενίτης» όχι μόνον «εις ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη» αλλά και «στο πλαίσιο της ηθικής που μας αξιώνει να μην εκμεταλλευτούμε σε καμία περίπτωση σε εμπορικό επίπεδο το κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας Σκλαβενίτη την ίδια ώρα».

Παρά το γεγονός πως η οικογένεια Σκλαβενίτη με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει «αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί, να πραγματοποιήσει δωρεά στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Στέγης, στο Ζάννειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής και στο Χαμόγελο του Παιδιού», τα στεφάνια κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον αύλειο χώρο του ιερού ναού.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε από τη ζωή στα 53 του χρόνια αιφνιδίως. Αφησε πίσω τη σύζυγό του Αννα και τα τέσσερα παιδιά τους, αλλά και τα τρία αδέλφια του Γεράσιμο, Μαρία και Βίκυ.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε εκτάκτως στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Υγεία» το Σάββατο το βράδυ λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου διεγνώσθη με σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07.18 της Κυριακής.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσε μεγάλος πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνεργάτες, επιχειρηματίες του κλάδου, τραπεζίτες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων τους εμπορίου και της αγοράς, της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων, αυτοδιοίκητοι παράγοντες και απλοί πολίτες συγγενείς και φίλοι της οικογενείας. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Βρούτσης, Γιάννης Τραγάκης, Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και πάρα πολλοί άλλοι. Η Ακτή Μιαούλη, μπροστά από τον Αγιο Νικόλαο, έκλεισε, ενώ ο κόσμος πλημμύρισε και τους γύρω δρόμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή