Τρόφιμα σε αστέγους από την «Αποστολή»

Τρόφιμα σε αστέγους από την «Αποστολή»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρόφιμα στους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας μοίραζε από το βράδυ της Μ. Τετάρτης ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης η «Αποστολή». Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέφερε δέματα σε τοξικομανείς, αποφυλακισμένους, άπορους που αναζητούν καθημερινά ένα καταφύγιο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. 

Τα δέματα τροφίμων που μοιράστηκαν περιελάμβαναν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων. Επιπλέον, φέτος η «Αποστολή», ενόψει των ημερών του Πάσχα, διέθεσε τα δέματα αυτά και σε συνταξιούχους, καρκινοπαθείς και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας που βιώνουν καθημερινά την οικονομική κρίση.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η «Αποστολή», εκτός από τα δέματα τροφίμων, περιλαμβάνει κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων προσδοκούν τη βοήθεια της Εκκλησίας.

Επίσης, κλιμάκιο της «Αποστολής» μοίρασε λάδι, τυρί, κρέας, νωπά προϊόντα και είδη παντοπωλείου στο Δήμο Δάφνης και το Δήμο Ζωγράφου στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ). Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής και η «Αποστολή» ως εταίρος στην σύμπραξη 40 του Κεντρικού Τομέα με επικεφαλής την Περιφέρεια Αττικής, έσπευσε για άλλη μια φορά να προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η «Αποστολή» συμμετέχει συνολικά σε τέσσερις παρόμοιες συμπράξεις στην Αττική με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή