Κρεμλίνο: Το Facebook λογοκρίνει λογαριασμούς ρωσικών μέσων ενημέρωσης

Κρεμλίνο: Το Facebook λογοκρίνει λογαριασμούς ρωσικών μέσων ενημέρωσης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η αφαίρεση από το Facebook λογαριασμών που ελέγχονται από διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ήταν μια εχθρική ενέργεια που έχει την οσμή λογοκρισίας.

Το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διέγραψε εκατοντάδες ρωσικούς λογαριασμούς και ιστοσελίδες που συνδέονταν με ένα «εργοστάσιο τρολ» που είχε κατηγορηθεί από Αμερικανούς εισαγγελείς για ψευδείς ακτιβιστικές και πολιτικές καταχωρίσεις κατά την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του 2016.

Όταν ερωτήθηκε σήμερα για την κίνηση του Facebook, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ συμφώνησε με έναν ερωτώντα από τα ενδιαφερόμενα μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται για ένα εχθρικό βήμα που έχει την οσμή λογοκρισίας.

«Ναι, είναι», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη συνέντευξη Τύπου. «Φυσικά το παρακολουθούμε και λυπούμαστε γι' αυτό».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμη ότι θα περιμένει για να δει αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων σε ρώσους μεγιστάνες βάσει ενός νόμου που στοχοθετεί τη Μόσχα για τη φερόμενη ανάμιξή της στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν χθες στο πρακτορείο Ρόιτερ πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις σε ρώσους ολιγάρχες αυτή την εβδομάδα.

Όταν ερωτήθηκε σήμερα για το θέμα, ο Ντίμιτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να σχολιάσει πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, πρόσθεσε όμως ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες.

«Θα περιμένουμε να συμβεί κάτι ή να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει να έχει ενημερώσει κάποιος σημαντικός Ρώσος επιχειρηματίας το Κρεμλίνο για αυξημένο ενδιαφέρον αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου γι' αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή