Ξαναδίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Παλαιοκώστα η ΕΛ.ΑΣ.

Ξαναδίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Παλαιοκώστα η ΕΛ.ΑΣ.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΛ.ΑΣ. ξαναδίνει στη δημοσιότητα τις φωτoγραφίες του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα με την επισήμανση ότι έχουν καταχωρισθεί στον κατάλογο των νούμερο ένα καταζητούμενων στην Ε.Ε.

Ειδικότερα, εκτός από τις φωτογραφίες με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, οι οποίες ελήφθησαν στις 22 Αυγούστου του 2008, κατά την τελευταία εγκληματολογική του σήμανση από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, αστυνομία δίνει στη δημοσιόττητα τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και την τελευταία δηλωθείσα διαμονή του στην Αγία Μονή Τρικάλων.

Ξαναδίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Παλαιοκώστα η ΕΛ.ΑΣ.-1

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει ότι σε βάρος του εκκρεμούν πέντε δικαστικές αποφάσεις και  έχουν εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης, εντάλματα σύλληψης για σωρεία εγκλημάτων, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απαγωγή, εκβιασμό, ληστείες, διακεκριμένενες κλοπές, σύσταση συμμορίας, οπλοφορίας κ.ά. 

Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας τα παραπάνω στοιχεία έχουν αναρτηθεί στη λίστα της Europol με τους πλέον καταζητούμενους Ευρωπαίους κακοποιούς ( www.eumostwanted.eu). Το θέμα είχε δημοσιοποιήσει η «Κ» τον περασμένο Αυγουστο, όπου η εκπρόσωπος της Europol,  κ.Tine Hollevoet, είχε αποκαλύψει ότι ο Ελληνας δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας αποφασίστηκε να εγγραφεί στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους Ευρωπαίους κακοποιούς μόλις στα τέλη Μαΐου 2017.

Στη σχετική «αγγελία» αναφέρεται ότι ο 51χρονος δραπέτης είναι επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι έχει καταδικαστεί για σωρεία εγκλημάτων […] Περιέργως, από το βιογραφικό του απουσιάζει η αναφορά στην αποστολή δέματος – βόμβας στον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη το 2010.

Σημειώνεται, δε, ότι από τον Γενάρη του 2016, 36 καταζητούμενοι που είχαν μπει στη λίστα της Europol συνελήφθησαν. 


Διαβάστε σχετικά: 

Επικηρυγμένος της Europol o Παλαιοκώστας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή