ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Τραμπ σε Amazon και Washington Post

REUTERS, ΑΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Amazon, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο και την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, χαρακτηρίζοντάς την «βασικό λομπίστα» της μεγαλύτερης διαδικτυακής εταιρείας λιανικών πωλήσεων.

Ο Τραμπ, που συχνά καταγγέλλει αυτά που θεωρεί επικριτικά άρθρα, τόσο στην αμερικανική εφημερίδα όσο και σε άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης,

«Η Washington Post των ψευδών ειδήσεων, ο επικεφαλής λομπίστας της Amazon, έχει άλλον ένα (από τους πολλούς) ψευδείς τίτλους», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος συχνά καταγγέλλει αυτά που θεωρεί επικριτικά άρθρα, τόσο στην αμερικανική εφημερίδα όσο και σε άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αφορμή για την νέα επίθεση φαίνεται πως ήταν ο τίτλος ενός ρεπορτάζ της εφημερίδας που αναφερόταν στα αντίποινα της Κίνας που επέβαλε εμπορικές κυρώσεις σε αμερικανικά προϊόντα.

Ούτε η εφημερίδα, ούτε η εταιρεία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.

Η μετοχή της Amazon παρουσίαζε άνοδο +1,6% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στη Γουόλ Στριτ.

Ο Τραμπ διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι η Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει χρήματα με τις παραδόσεις που κάνει για λογαριασμό της Amazon ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την εταιρεία ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και οδηγεί στο κλείσιμο τους μικρότερους ανταγωνιστές της.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ