ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Γερμανία: Eλεύθερος με αναστολή μέχρι την απόφαση για έκδοση ο Πουτζντεμόν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, εν αναμονή της απόφασης σχετικά με την πιθανή έκδοση του στην Ισπανία, όπου είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για εξέγερση για την εκστρατεία του υπέρ της καταλανικής ανεξαρτησίας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της πόλης Σλέσβιχ ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι o Καταλανός αυτονομιστής ηγέτης μπορεί να βγει από τη φυλακή, αφού πρώτα πληρώσει το ποσό των 75.000 ευρώ.

Ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στη Γερμανία, καθώς προσπαθούσε να περάσει οδικώς από τη Φινλανδία στο Βέλγιο, όπου ζει τους τελευταίους μήνες αυτοεξόριστος. Στην Ισπανία εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Επιπλέον, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Καταλανός πολιτικός δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία βάσει της βασικής κατηγορίας που έχει προσάψει το ισπανικό κράτος εναντίον του, αυτή της εξέγερσης, καθώς η αντίστοιχη κατηγορία στην Γερμανία απαιτεί τη χρήση βίας, ώστε να ευσταθεί.

Μαδρίτη: Σεβόμαστε την απόφαση 

Η ισπανική κυβέρνηση, στην επίσημη αντίδρασή της στην απόφαση, υπογράμμισε ότι σέβεται την απόφαση.

«Η κυβέρνηση δεν εκφέρει ποτέ γνώμη για τις δικαστικές αποφάσεις, ιδίως όταν έχει να κάνει με αποφάσεις δικαστηρίων που ελήφθησαν σε ξένη χώρα. Πάντοτε σέβεται αυτές (τις αποφάσεις), είτε τις επικροτεί είτε όχι», επισήμανε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑP, Reuters

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ