Μπάσκετ – ΑΕΚ: Στο ΟΑΚΑ για τη στέψη

Μπάσκετ – ΑΕΚ: Στο ΟΑΚΑ για τη στέψη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To διαχρονικό σύνθημα των φιλάθλων της ΑΕΚ θα δίνει την ευχή και την προσταγή στην ομάδα μπάσκετ «να γίνει βασίλισσα, ξανά» στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο (4-6 Μαΐου), και να κατακτήσει τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, μετά το Κυπελλούχων του ’68 και το Σαπόρτα του 2000. Η ΑΕΚ γιορτάζει τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ, ο κόσμος της Ενωσης αποθέωσε την αποστολή της ομάδας κατά τη χθεσινή επιστροφή στην Αθήνα, στα ταμεία της ΚΑΕ θα εισρεύσει ένα εκατομμύριο ευρώ και άπαντες «ζουν και αναπνέουν» για την επιστροφή της ΑΕΚ σε μία από τις κορυφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Με τις ευλογίες του Τρόντζου, του Ζούπα, του Μήλα και των άλλων «ηρώων» του ’68 που θα έχουν περίοπτη θέση στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ (ανακοινώθηκε επισήμως χθες το μεσημέρι, με την κλήρωση να έχει προγραμματισθεί για τις 12/4 στην Αθήνα), ο Σάκοτα, ο Μαυροειδής, ο Λαρεντζάκης, ο Ξανθόπουλος, καθώς και οι ξένοι παίκτες νιώθουν ευλογημένοι για τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο και γράφουμε τη δική μας ιστορία. Είναι τρομερά τα συναισθήματα που βιώνουμε ως ομάδα και η αγάπη του κόσμου είναι ατελείωτη. Ολοι ζούμε μια έκσταση χαράς, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει αυτή την πορεία μέχρι την κορυφή. Οταν βρίσκεσαι δύο παιχνίδια μακριά από τον τίτλο, δεν μπορείς να επαναπαυθείς. Η αλήθεια είναι πως, αν σκεφτούμε όλα που έχουν γίνει φέτος, είναι σαν να υπάρχει ένα μαγικό ραβδί από πάνω μας και να μας καθοδηγεί!» δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ παραδέχεται ότι δεν είχε καν ονειρευτεί την πρόκριση της ΑΕΚ στο φάιναλ φορ, αλλά πλέον, έχει μία και μόνο προσδοκία: «Θα είναι μια ονειρώδης, αλλά και ταυτόχρονα πραγματική εικόνα, η παρουσία 18.000 φίλων της ομάδας στα δύο βράδια του φάιναλ φορ. Στην έδρα μας θα παίξουμε μόνο για δύο νίκες στον ημιτελικό και στον τελικό. Δεν έχει καμία σημασία ποια ομάδα θα είναι αντίπαλος μας στον ημιτελικό, από την κλήρωση και ποια θα αντιμετωπίσουμε στον τελικό».

Το ΟΑΚΑ θα μετατραπεί σε… Παναθηναϊκό Στάδιο, όπως στον τελικό του Κυπελλούχων το ’68, αφού η ζήτηση των εισιτηρίων –θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα– είναι τεράστια και αναμένεται να εξαντληθούν. Το Τσάμπιονς Λιγκ θα επέλεγε χθες το βράδυ την έδρα του κλειστού γηπέδου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, γιατί έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και θα είναι δεδομένη η ανταπόκριση του κόσμου και η εμπορική εκμετάλλευση του φάιναλ φορ, ποικιλοτρόπως. Η οικοδέσποινα ΑΕΚ θα αναλάβει το 70% του κόστους διοργάνωσης.

Τη δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ από τη FIBA, η πρόκριση θα δώσει μπόνους 140.000 ευρώ στην ΑΕΚ, τη Μονακό, τη Λούντβισμπουρκ και τη Μούρθια, ενώ οι δύο φιναλίστ θα λάβουν από 400.000 ευρώ, η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη, θα λάβει 200.000 ευρώ και η κάτοχος του τίτλου θα εισπράξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα εκατομμύριο ευρώ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή