Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Πάβλου Χαμπίδη «Τραγιά». Εως τις 21 Απριλίου. Χάρητος 35.

• Μια ομάδα δεκατριών καλλιτεχνών παρουσιάζει έκθεση αφιερωμένη στους αρχαίους Ελληνες θεούς. Στο Contemporary Space Athens. Μητροπόλεως 74.

• Ο «Ελληνικός Κόσμος» θα είναι ανοικτός τη Μεγάλη Εβδομάδα (εκτός Μ. Σαββάτου και Κυριακής του Πάσχα), καθώς και την εβδομάδα του Πάσχα (εκτός από Δευτέρα), με προβολές, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Πειραιώς 254. Πληροφορίες στο τηλ. 212-25.40.000.

• Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα εγκαινιάζεται η έκθεση «Ζωγράφισέ μου έναν άνθρωπο. Η ανθρώπινη μορφή στη συλλογή του ζωγράφου» στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας με 220 έργα 90 καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους οι Αλέξης Ακριθάκης, Γιάννης Μόραλης, Μαρία Φιλοπούλου, Ντέιβιντ Χόκνεϊ, Ρόμπερτ Μακ Κέιμπ κ.ά.

• Η Ελλάδα συναντά την Ιταλία στο φεστιβάλ των δύο πολιτισμών που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Τεχνόπολη από τις 13 έως τις 16 Απριλίου, με εκδηλώσεις μουσικής, γευσιγνωσίας, ομιλίες και συζητήσεις. Πειραιώς 100.

• Aπό την Τετάρτη 11 Απριλίου ξεκινούν οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου με «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο στο θέατρο Ρεξ (Πανεπιστημίου 48) και το «Ψηλά από τη γέφυρα» του Αρθουρ Μίλερ στο Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22) στις 8 μ.μ.

• Οι Αλεν Πλατέ και Φαμπρίτσιο Κασόλ παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Requiem pour L», βασισμένη στο Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, στην κεντρική σκηνή της Στέγης στις 8.30 μ.μ. Συγγρού 107.

• «Ο μαγικός αυλός» του Μότσαρτ παρουσιάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» από την Κωμική Οπερα του Βερολίνου, με την τεχνική του animation και υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής Τσόκανου, με τους μονωδούς Βασιλική Καραγιάννη, Παναγιώτη Οικονόμου, Σάσα Εμάνουελ Κράμερ κ.ά. στις 7.30 μ.μ. Στις 11 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή