Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με την κίνηση  στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ να είναι αυξημένη.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια από τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο 6.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 24 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 23.700 επιβάτες, 3.427 ΙΧ οχήματα, 792 φορτηγά και 669 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 31 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 7.630 επιβάτες με 1.214 ΙΧ οχήματα, 40 φορτηγά και 235 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και την Εύβοια 7.524 επιβάτες, 1.946 ΙΧ οχήματα, 54 φορτηγά και 157 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 1.909 επιβάτες με 560 ΙΧ οχήματα 16 φορτηγά και 25 δίκυκλα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό πως για σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τον σταθμό του Κηφισού έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 325 δρομολόγια (100 έκτακτα).

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα και χθες εκτός από τα κανονικά δρομολόγια προστέθηκαν και έκτακτα προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Αυξημένη παρατηρείται και φέτος η αεροπορική κίνηση με τις πτήσεις να είναι ενισχυμένες κατά περίπου στο 10% στο σύνολό τους, στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν και πολύ υψηλές πληρότητες. Σε ότι αφορά στην κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος», από χθες (Μεγάλη Πέμπτη ) μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί περίπου 3370 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικότερα για σήμερα 502 πτήσεις είναι προγραμματισμένες έναντι 474 που ήταν πέρυσι.

Τέλος, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις με τα τρένα, ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προχώρησε στην αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, που μεταβαίνουν σε διάφορους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές.

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή