Η Φόρμουλα 1 ανάβει προβολείς στο Μπαχρέιν

Η Φόρμουλα 1 ανάβει προβολείς στο Μπαχρέιν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προβολείς ανάβουν ξανά στο Μπαχρέιν για να υποδεχθούν το βραδινό γκραν πρι της Φόρμουλας 1 στο αραβικό βασίλειο ανήμερα το Πάσχα, στη δεύτερη κούρσα της σεζόν μετά τον θρίαμβο της Φεράρι και του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Αυστραλία. Το τριήμερο των προκριματικών και του αγώνα διεξάγεται όπως πάντα υπό ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες στην ταραγμένη χώρα του Κόλπου, αλλά οι πιλότοι και οι κατασκευαστές είναι προσηλωμένοι στην πίστα που έχει τέσσερις μεγάλες ευθείες και ενδεχομένως ευνοεί τις Φεράρι στο να μειώσουν την απόσταση από τις –και φέτος υπέρτερες στις χρονομετρήσεις– Μερσέντες.

Ο πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κίμι Ράικονεν με τους 27 σερί αγώνες μέσα στους βαθμούς εάν μπει στην πρώτη δεκάδα, αλλά ο σαφής στόχος του δεν είναι άλλος από την πρώτη του νίκη για φέτος. «Εχουμε σπουδαία αυτοκίνητο, είμαστε ακόμη οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, και με μια δυο προσαρμογές μπορούμε να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα», δήλωσε. Ο Φέτελ όμως, στον 200ό αγώνα Φόρμουλας 1 της καριέρας του, καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί κάθε ευνοϊκή συγκυρία ή πρόβλημα, όπως έκανε στη Μελβούρνη πριν από 12 ημέρες. «Πέρυσι κάναμε μεγάλη πρόοδο ως ομάδα και φέτος θέλουμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε», αναφέρει ο Γερμανός πιλότος σε συνέντευξή του στο επίσημο πρόγραμμα που διανέμεται στους θεατές του τριημέρου αυτού. Δεν πρέπει όμως κανείς να ξεχνά και τις δύο Ρεντ Μπουλ, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να σημειώνει στη Μελβούρνη τον ταχύτερο γύρο και τον Μαξ Φερστάπεν ικανό για το καλύτερο σε κάθε αγώνα…

Στη Φεράρι θεωρούν ότι φέτος είναι και οι τρεις ομάδες στη διεκδίκηση του τίτλου, πόσο μάλλον επιμέρους νικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή