Ευρωπαϊκή Λίβερπουλ, μεσογειακοί οπαδοί

Ευρωπαϊκή Λίβερπουλ, μεσογειακοί οπαδοί

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδιαιτέρως καλή Λίβερπουλ και η αγνώριστη για φέτος Μάντσεστερ Σίτι παρήγαγαν ένα απροσδόκητο 3-0 προχθές στο Τσάμπιονς Λιγκ, διατηρώντας αυτό που στο αγγλικό λιμάνι αποτελεί τον μύθο τού «Εδώ είναι Ανφιλντ», και δημιουργώντας το ερώτημα εάν είναι δυνατό να επαναλάβουν οι «Κόκκινοι» μια τόσο καλή απόδοση (και οι Σίτιζενς μια τόσο κακή) έξι μέρες μετά, στη ρεβάνς του Ετιχαντ…

Σε μία αγγλική έκδοση (με ευρωπαϊκό εξώφυλλο) τού «καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0», ο Μο Σαλάχ και η παρέα του σκόραραν τρις εις βάρος της κάκιστης άμυνας του Πεπ Γκουαρδιόλα και ύστερα δεν άφησαν τη μέχρι πρότινος αήττητη στην Αγγλία Σίτι να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία των γηπεδούχων.

Ο κ. Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι πιστεύει ακόμη στην πρόκριση της ομάδας του, «έστω κι αν είμαι ο μόνος που το πιστεύει εδώ μέσα», είπε περιστοιχισμένος από ρεπόρτερ. «Υπάρχουν άλλα 90 λεπτά, θα το παλέψουμε», είπε, ενώ ο ομόλογός του της Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ μοίραζε συγχαρητήρια: «Το α΄ ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, έτσι πρέπει να μοιάζει το ποδόσφαιρο», είπε.

Βεβαίως, ώς τη ρεβάνς μεσολαβούν τα ντέρμπι του Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ (Εβερτον-Λίβερπουλ και Σίτι-Γιουνάιτεντ) αύριο, με τους Σίτιζενς να ελπίζουν στην οριστική κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Η επόμενη Τρίτη θα είναι μια άλλη μέρα… Το καλό νέο για τους «ρεντς» είναι ότι ο τραυματισμός του Σαλάχ δεν ήταν κάτι σημαντικό, και ο Αιγύπτιος, που αναστάτωσε απίστευτα την άμυνα της Σίτι, είναι και πάλι διαθέσιμος για τον κ. Κλοπ.

Στον αντίποδα όμως, υπήρχε και η σκοτεινή πλευρά του ματς στο Ανφιλντ, με τη… μεσογειακή υποδοχή που έκαναν οι οπαδοί της στο πούλμαν της Σίτι, αφού δεν περιορίστηκαν στις ύβρεις, αλλά εκτόξευσαν ουκ ολίγα αντικείμενα, όπως μπουκάλια, καπνογόνα και δυναμιτάκια κατά του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή των φιλοξενουμένων. Ο κ. Γκουαρδιόλα επέκρινε την έλλειψη προστασίας της ομάδας του από το προσωπικό ασφαλείας, δηλώνοντας ειρωνικά: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας προστατεύσατε. Εκτιμώ αυτό που κάνατε για μας».

H Λίβερπουλ εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση, η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό, και η Σίτι αναγκάστηκε να ναυλώσει άλλο λεωφορείο για την επιστροφή της αποστολής της από το γήπεδο.

Στη Ρώμη τα έχουν με τη διαιτησία και την κακοτυχία τους μετά την ήττα με 4-1 από την Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός της Ρόμα, Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, τα έβαλε με τον Ολλανδό διαιτητή που δεν έδωσε πέναλτι στο σπρώξιμο του Εντιν Τζέκο από τον Νέλσον Σεμέδο ούτε στην ανατροπή του Λορέντσο Πελεγκρίνι από τον Σαμουέλ Ουμτιτί (όπου δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής), ενώ έκανε λόγο για άτυχη στιγμή του Κώστα Μανωλά στο αυτογκόλ του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή