Ως στρατηγική επένδυση προωθείται η κατασκευή μαρίνας στη Σαντορίνη

Ως στρατηγική επένδυση προωθείται η κατασκευή μαρίνας στη Σαντορίνη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία σχετικά με την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου για τη μαρίνα Μονόλιθου στη Σαντορίνη και την υποβολή του στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση υπέγραψαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και ο οργανισμός Enterprise Greece. Πρόκειται για έργο που προβλέπει τη δημιουργία 340 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, οι 37 εκ των οποίων για mega yachts, δηλαδή σκάφη μεγάλου μήκους, στην περιοχή Μονόλιθος στα ανατολικά του νησιού πλησίον του αεροδρομίου.

Οι στόχοι του πρωτοκόλλου συνεργασίας επικεντρώνονται στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή Μονόλιθου της Θήρας, την επίλυση τυχόν βασικών αδειοδοτικών θεμάτων της επένδυσης πριν από την εισαγωγή του έργου στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, την εισαγωγή του φακέλου στη ΔΕΣΕ προς ένταξη στις διαδικασίες του Ν. 3894/2010 όπως ισχύει, την υποβοήθηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στην κατάρτιση των διαγωνιστικών φύλλων του πλειοδοτικού διαγωνισμού παραχώρησης του έργου, καθώς και τη διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους, την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών για την ανάληψη κατασκευής και λειτουργίας του έργου, και τέλος την αδειοδοτική ωρίμανση έως και την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος χωροθέτησης, καθώς και της ανάλογης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ανέφεραν ότι: «Κοινή επιδίωξη των δύο φορέων είναι η βέλτιστη επιχειρηματική ωρίμανση του σχεδιαζόμενου έργου, η κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου, το οποίο θα εξετάζει το σύνολο των παραμέτρων τεχνικής εφικτότητας και βιωσιμότητάς του, θα αναλύει και θα τεκμηριώνει τις σχετικές παραδοχές, καθώς και το ανταποδοτικό όφελος στην τοπική και εθνική οικονομία, έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικό το έργο προς την εγχώρια και διεθνή επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή