Ν.Δ.: Εντείνονται οι ανησυχίες για το Σκοπιανό

Ν.Δ.: Εντείνονται οι ανησυχίες για το Σκοπιανό

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός που επικρατούν στην Πειραιώς για την πορεία των εθνικών θεμάτων. Προ ημερών, εξάλλου, εκδηλώθηκαν στο ανώτατο επίπεδο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «ανίκανο και επικίνδυνο να χειριστεί τα εθνικά θέματα», με αφορμή νέες δηλώσεις του για την Τουρκία. Στο έτερο μέτωπο, του Σκοπιανού, η Πειραιώς δεν κρύβει ότι η ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στον Γιώργο Κουμουτσάκο όχι μόνο δεν καθησύχασε, αλλά, αντιθέτως, ενίσχυσε τις ανησυχίες της Ν.Δ.

Οι ανησυχίες προκύπτουν με σαφήνεια από τη δήλωση στην οποία προχώρησε χθες ο τομεάρχης Εξωτερικών, σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και ενημέρωσε αναλυτικά το βράδυ της Τετάρτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά. Πίσω από τις γραμμές, η δήλωση δείχνει στην κατεύθυνση «σαλαμοποίησης» της λύσης, ενδεχόμενο έναντι του οποίου εξαρχής η Ν.Δ. έχει δηλώσει την αντίθεσή της. Αντίθετη, εξάλλου, έχει δηλώσει η αξιωματική αντιπολίτευση και σε υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας που θα οδηγεί τη γειτονική χώρα πιο κοντά στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, χωρίς, όμως, προηγουμένως να έχει διασφαλιστεί η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και οι υποχρεώσεις της ως προς το ονοματολογικό με τρόπο αμετάκλητο, προϋποθέσεις που η Πειραιώς θεωρεί ότι δεν πληρούνται αυτή τη στιγμή.

Οριστική λύση

Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για τη διάρκειας δυόμισι ωρών ενημέρωση στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά την οποία, όπως σημειώνει, «εντείνονται οι ανησυχίες» της Ν.Δ., είναι χαρακτηριστική. «Η Ν.Δ. παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξαρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων», επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος. Και καταλήγει με την προειδοποίηση ότι «χωρίς μια τέτοια λύση, δεν νοείται να δοθεί στην ΠΓΔΜ η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», εννοώντας ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε μια λύση που θα παραχωρεί οποιοδήποτε αναβαθμισμένο status στην ΠΓΔΜ, χωρίς τις προαναφερθείσες εγγυήσεις.

Στο μέτωπο των επενδύσεων, η δικαίωση της Eldorado Gold έναντι του ελληνικού Δημοσίου από το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαιώνει, έλεγαν στην Πειραιώς, και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί ούτε μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις λόγω των ιδεοληψιών της. «Η απόφαση επιβεβαιώνει πόσο καταστροφικές μπορεί να αποδειχθούν ο ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του. Με τις αναχρονιστικές εμμονές τους έστειλαν άνευ λόγου 500 εργαζομένους και τις οικογένειές τους στην ανεργία, πλήττοντας παράλληλα τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, που θα έπρεπε ήδη να προσελκύει επενδύσεις για να μειώσει την ανεργία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.

Προ ημερών μάλιστα ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε με αφορμή την υπόθεση του ΚΑΣ, και αναφερόμενος στην αξιοποίηση του Ελληνικού, ότι η κυβέρνηση «δήθεν» ακολουθεί πολιτική φιλική προς το επιχειρείν, καθώς την ίδια ώρα την υπονομεύει μέσω στελεχών της. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι στέλνει λάθος μηνύματα στους επενδυτές και με αυτό τον τρόπο οδηγεί στην καθυστέρηση των επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή