Σύγκρουση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Πειραιώς για την αναθεώρηση

Σύγκρουση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Πειραιώς για την αναθεώρηση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ημερήσια διάταξη βρίσκονται πλέον οι επιθέσεις του Κινήματος Αλλαγής προς τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που αποδεικνύει με σαφήνεια πως το νεοσύστατο κόμμα δεν θέλει να αφήσει περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται αλλά «και να καπηλεύεται», όπως σημειώνουν στη Χαρ. Τρικούπη, τον «προοδευτικό χώρο». Μετά την αυστηρή απάντηση προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη για όσα είπε περί συνταγματικής αναθεώρησης, το ΠΑΣΟΚ έκανε νέα σφοδρή επίθεση, αυτή τη φορά στην εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη.

Αφορμή, οι δηλώσεις της κ. Σπυράκη στον σταθμό Focus, με τις οποίες επανήλθε στο θέμα του Συντάγματος επιρρίπτοντας προσωπικά ευθύνες στη Φώφη Γεννηματά για τη «μικρή αναθεώρηση που προτείνει». Η κ. Σπυράκη τόνισε πως η Ν.Δ. επιδιώκει μιαν «ευρεία αναθεώρηση» και ως εκ τούτου δεν συμφωνεί με την πρόταση της κ. Γεννηματά «που στέλνει στις ελληνικές καλένδες ένα εμβληματικό άρθρο του Συντάγματος, όπως είναι το 16, που αφορά τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων». Από το ΠΑΣΟΚ η απάντηση ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρή, χαρακτηρίζοντας «μη ενημερωμένη» την εκπρόσωπο της Ν.Δ., καθώς «αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος». Κατέληγε δε υπογραμμίζοντας πως «οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της Ν.Δ.». Πέραν της επίθεσης με αφορμή το συγκεκριμένο «λάθος» της κ. Σπυράκη, στη Χαρ. Τρικούπη είναι ειλημμένη η απόφαση να έχουν από εδώ και στο εξής σε στενό πρέσινγκ τη Ν.Δ. Υψηλόβαθμες πηγές εξηγούν πως η απόφαση είναι στρατηγική καθώς μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψουν ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγάλη δεξαμενή από την οποία μπορεί να αντλήσει δύναμη το κόμμα. Στη λογική πάντως του «διμέτωπου», υπήρξε, χθες, σφοδρή επίθεση και εναντίον του κ. Τόσκα. Συγκεκριμένα η Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «ανεκδιήγητο» με αφορμή την επίθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που «ο ίδιος έχει την αυτονόητη πολιτική ευθύνη επιλογής των σημείων τα οποία πρέπει να φυλάσσονται συνεχώς».

Πολιτική Γραμματεία

Ενα νέο όργανο θα συσταθεί τις επόμενες ημέρες, που θα αποτελεί ουσιαστικά τη «σύμπτυξη» της Κεντρικής Επιτροπής και θα αποτελείται από 35 άτομα. Ο λόγος, για τη νέα Πολιτική Γραμματεία που η σύνθεσή της θα είναι επίσης αναλογική. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Φώφη Γεννηματά θα αριθμεί 13 πρόσωπα, ο Στ. Θεοδωράκης 7, ο Γ. Παπανδρέου 6 και από 3 οι Γ. Καμίνης, Ν. Ανδρουλάκης, και Θ. Θεοχαρόπουλος. Στη νέα Κ.Ε., παρά την πρόταση που του έγινε, δεν έχει δικά του πρόσωπα ο Γ. Ραγκούσης. Ο ίδιος φέρεται να μη συμφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον σχηματισμό της και ως εκ τούτου δεν αποδέχθηκε την πρόταση να δώσει ονόματα. Η στάση αυτή δείχνει πως ο πρώην υπουργός, παρά την πρόσφατη συνάντησή του με την επικεφαλής του κινήματος, που «έγινε σε καλό κλίμα», εξακολουθεί να τηρεί αποστάσεις από συγκεκριμένες αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή