ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο χρυσός αιώνας, μπροστά μας

Η Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. ζωντανεύει με τη χρήση νέων τεχνολογιών και γραφικών.

Είναι ένα «ταξίδι» που δεν πρέπει να χάσετε! Ενα ταξίδι στην  Αθήνα του  5ου αιώνα π.Χ., όπου θα δείτε να ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια σας με  κάθε λεπτομέρεια  όλα τα κτίρια που βρίσκονταν στον Ιερό  Βράχο στην  πραγματική  τους  κλίμακα  και τις  διαστάσεις.

Πρόκειται για τη νέα διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται μέχρι τις 27/4 στη Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254). Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον  Παρθενώνα, το  Ερεχθείο, τον  Ναό της Απτέρου Νίκης, τα  Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα,  όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, παρουσιάζονται  ναοί  και  αγάλματα  τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.ά. Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι, ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτιρίου, ενώ οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της Θόλου.

​​Διαδραστική περίηγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή. Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Πειραιώς 254.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ