ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με 97 σκάφη η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό Laser 4,7 της Πάτρας

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με γαλανόλευκα πανιά θα γεμίσει ο Πατραϊκός κόλπος. Στα όπεν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα «European Youth Championship & Trophy», στην κατηγορία των Laser 4,7, που θα αρχίσουν τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πάτρα θα πάρουν μέρος 97 ιστιοπλόοι μας. Ήδη, στον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου Πάτρας «Ιάσων» ζουν στους ρυθμούς των αγώνων καθώς στην περιοχή βρίσκονται αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο για να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα.

Στη διοργάνωση της Πάτρας, την εθνική ομάδα της χώρα μας θα αποτελέσουν οι: Αγόρια: Αιμιλιανός Μόνος, Εμμανουήλ Κόλλιας, Χαράλαμπος Σμυρνής, Ευστράτιος Σταματόπουλος, Ιάσωνας Κεφαλλωνίτης, Γιώργος Παπαδάκος, Γιώργος Πουζμπούρης, Βασίλης Μπούμπης, Δικαίος Κέρκουλας, Ηλίας Τσαπάρας. Κορίτσια: Γαλήνη Καλαϊτζογλίδου, Κατιάνα Βασταρδή, Μελίνα Γκαρή, Βασιλική Κατσακλή, Μαρίνα Καγιαλή Ανδριάνα Χίλιου, Ευαγγελία Μπιλίρη. Η εθνική ομάδα προέκυψε ύστερα από τους αγώνες πρόκρισης που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας στον ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης.

Ο διοργανωτής Όμιλος εξασφάλισε, όμως, από την Ευρωπαϊκή Κλάση Λέιζερ τη συμμετοχή περισσότερων αθλητών και αθλητριών μας και, έτσι, συνολικά, 97 ιστιοπλόοι μας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διεθνή αγώνα στη χώρα τους και να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 320 ιστιοπλόους από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι από τον θαλάσσιο στίβο της περιοχής. Αύριο (Μ. Σάββατο) και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνουν οι εγγραφές των αθλητών και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα (18.30), στο θεατράκι «Μαρίνα» θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης. Οι ιστιοδρομίες θα αρχίσουν τη Δευτέρα του Πάσχα (9/4) και θα ολοκληρωθούν το επόμενο Σάββατο (14/4). 

Χορηγός επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ