«Ασημένια» στο ευρωπαϊκό η Δίβαρη

«Ασημένια» στο ευρωπαϊκό η Δίβαρη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Δίβαρη επιβεβαίωσε το ταλέντο της και στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Techno Plus 293, που ολοκληρώθηκε στο Μοντέλο της Ιταλίας. Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, με ελάχιστη προπόνηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία ιστιοσανίδας, καθώς προετοιμάζεται για την ολυμπιακή κλάση.

Από τις πρώτες κούρσες η Κατερίνα Δίβαρη βρισκόταν ανάμεσα στις κορυφαίες και κατάφερε να μείνει στις πρώτες θέσεις μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα. Τερμάτισε δεύτερη με 63 β.π. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Τζόρτζια Σπεσιάλε με 30 και το χάλκινο η Σελίν Μπίρκνερ από την Αργεντινή με 79 β.π., ενώ 3η από την Ευρώπη ήρθε η Ίσλεϊ Γουότσον από την Αγγλία (96).

"Ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Υπήρχαν πολλές εναλλαγές και ο αέρας δεν ήταν πολύς. Εγώ προτιμώ να αγωνίζομαι με πολύ αέρα. Γι΄ αυτόν τον αγώνα, όμως, είχα προετοιμαστεί ελάχιστα και, έτσι, το αποτέλεσμα με γεμίζει χαρά. Βρίσκομαι σε προετοιμασία με την ολυμπιακή κατηγορία, την RSX. Σε ότι αφορά τα Techno, πιστεύω ότι όταν θα διορθώσω κάποιες λεπτομέρειες θα είμαι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Νέων τον Νοέμβριο", δήλωσε μας είπε η πρωταθλήτρια.

Καλές εμφανίσεις, όμως, είχαμε και από τους νεαρούς αθλητές μας. Δύο από αυτούς μπήκαν στην πρώτη πεντάδα της διοργάνωσης. Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης ήρθε 4ος με 83 β.π. και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης 5ος με 85 β.π. Πρώτευσε ο Ιταλός Νικόλο Ρένα με 47 β.π., ενώ δεύτερος και τρίτος ήταν οι Γάλλοι, Γκαραντό (51) και Πουλικέν (63). Ο μικρός αδελφός του Λεωνίδα, ο Πέτρος ήρθε 15ος στην Ευρώπη.

Στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα ολοκληρώθηκε το Κύπελλο "Πριγκίπισσα Σοφία". Τρία ελληνικά σκάφη βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των κατηγοριών τους.

Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής πλασαρίστηκαν στην 8η θέση με 86 β.π. Το χρυσό κατάκτησαν οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Μάθιου Μπέλτσερ – Γουίλ Ράιαν (Αυστραλία) με 23 β.π. Στην 8η θέση των Λέιζερ Ράντιαλ τερμάτισε η Βασιλεία Καραχάλιου με 125 β.π. Πρώτευσε η Αν Μαρί Ρίντομ από τη Δανία με 59 β.π. Ο Βύρων Κοκκαλάνης έμεινε στην 9η θέση των RSX με 94 β.π. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Πολωνός Πάβελ Ταρνόβσκι με 34 β.π. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή