Χωρίς ισλαμιστικό παρελθόν ο 49χρονος

Χωρίς ισλαμιστικό παρελθόν ο 49χρονος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Associated Press ότι δεν υπάρχει ένδειξη ισλαμιστικής τρομοκρατίας στη θανάσιμη επίθεση του Σαββάτου, προσθέτοντας όμως ότι οι αρχές ερευνούν το συμβάν προς κάθε κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου ανήκει το Μίνστερ, δήλωσε ότι ο οδηγός του βαν είναι Γερμανός πολίτης. Τόνισε επίσης ότι η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αλλά διευκρίνισε ότι «προς το παρόν τίποτε δεν μαρτυρεί ότι υπάρχει ισλαμιστικό παρελθόν».

Πάντως το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή.

Στο μεταξύ, ενώ αρχικά οι πληροφορίες αναφέρονταν σε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο κ. Ρόιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Westfälische Nachrichten», διευκρίνισε ότι οι νεκροί είναι τρεις μαζί με τον δράστη και ότι τα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο καφέ στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές του Μύνστερ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην κατοικία του δράστη  προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκρηκτικά και η περιοχή έχει εκκενωθεί. Οι πολίτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συγκεντρώνονται σε θέατρο της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή