Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Ντούμα

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Ντούμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε και πάλι σήμερα από αέρος την Ντούμα, το τελευταίο προπύργιο των Σύρων αναρτών στην ανατολική Γούτα, σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βομβαρδισμός επαναλαμβάνεται παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ, που είναι παρούσα στην πόλη, και μιας επιτροπής αρμόδιας για τις διαπραγματεύσεις ότι επετεύχθη συμφωνία για εκεχειρία και για την επανάληψη των συζητήσεων για την τύχη της Ντούμα.

Την ίδια ώρα η συριακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη επίσημη πηγή, μετέδωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Τζάις αλ Ισλάμ.

«Οι τρομοκράτες της Τζάις αλ Ισλάμ έχουν ζητήσει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε δύο ώρες από τώρα», δήλωσε η πηγή αυτή.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλη την ανατολική Γούτα από τους αντάρτες στην επιχείρηση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και πλέον μόνο η Ντούμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τζάις αλ Ισλάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή