Hurriyet: Τουρκικές κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το περιστατικό με το ελικόπτερο στη Ρω

Hurriyet: Τουρκικές κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το περιστατικό με το ελικόπτερο στη Ρω

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιστατικό με το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω περίπου στις 22:30 τη Δευτέρα του Πάσχα διαψεύδει το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Hurriyet».

Η τουρκική εφημερίδα μεταφέρει το ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης για το συμβάν και όπως σημειώνει, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, της διέψευσαν το ότι αυτό συνέβη.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωνε το περιστατικό, αναφέροντας ότι τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά και ότι η ελληνική πλευρά λειτούργησε προειδοποιητικά – αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε.

Από την πλευρά τους, ανώτατες πηγές του υπουργείου Αμυνας, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν ότι «το ελικόπτερο δεν έκανε πτήση overflight», που σημαίνει ότι πέταξε κοντά και περιμετρικά στο νησί.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν το επεισόδιο σύνηθες και τόνισαν ότι εντάσσεται «στο πλαίσιο της ασφαλούς προκλητικότητας» από την Τουρκία, η οποία, όπως αναφέρουν, «έχει καταλαβει ότι απαντάμε».

Ακόμη επισημάνθηκε ότι εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλοκής και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ήταν σε συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή