ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Και επισήμως σε φιλοκυβερνητικά χέρια ο όμιλος Dogan

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

O όμιλος Dogan, o μεγαλύτερος και μακροβιότερος όμιλος στον χώρο των τουρκικών ΜΜΕ, o οποίος στο παρελθόν υπήρξε έντονα κριτικός προς την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε και επισήμως στα χέρια των νέων φιλοκυβερνητικών ιδιοκτητών του, του ομίλου Demiroren, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου ahvalnews.

Η πώληση του ομίλου έλαβε χώρα τηγ Δευτέρα, με μία τελετή στα γραφεία της «ναυαρχίδας» του ομίλου, της εφημερίδας Hurriyet, στην Κωνσταντινούπολη.

Η «αλλαγή φρουράς» στον κολοσσό των τουρκικών μέσων ενημέρωσης έχει δεχθεί έντονη κριτική, καθώς φέρνει σε φιλοκυβερνητικά χέρια όλες τις εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.

«Απλώς φεύγω από το κτίριο», δήλωσε ο 81χρονος ιδρυτής του ομίλου, Αϊντίν Ντογκάν, κατά τη διάρκεια της τελετής, τονίζοντας ωστόσο, απευθυνόμενος προς το κοινό, πως «παραμένω φίλος σας». 

«Ελπίζω πως η οικογένεια της Demiroren θα επεκτείνει αυτό το εγχείρημα και θα το προχωρήσει. Και για αυτό θα είμαι περήφανος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του ομίλου Demiroren, αποδίδοντας φόρο τιμής στα 40 χρόνια προσφοράς του Dogan στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. «Η φιλία μας με τον Dogan πάει πολύ πίσω. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος Demiroren συναντιέται με την Hurriyet ή με τον όμιλο Dogan», τόνισε.

Τέλος, ο Ντογκάν τόνισε ότι η νόμιμη πώληση της Hurriyet θα χρειαστεί ακόμη έναν μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για την έκδοση της. Όσον αφορά τις άλλες εκδόσεις του ομίλου, «για την έκδοση τους θα είναι υπεύθυνοι όποιοι κρίνει ο Ντεμιρορέν», προσέθεσε ο Ντογκάν.

Ο όμιλος Dogan είναι ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος της Τουρκίας και έχει στην κατοχή του τις μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδες Hurriyet, Posta, Fanatik, Hurriyet Daily News και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, Kanal D και CNN Turk, αλλά και πολλά άλλα περιοδικά εκδοτικούς οίκους και εταιρίες όπως Tv2, Dream TV, Dream Turk, TME, Dogan Egmont, Dogan Εκδοτική, Εταιρεία Διανομής Περιοδικών (DPP) και υπό τη σκεπή της Dogan Burda τα περιοδικά Atlas, Auto Show, Blue Jean, Burda, Capital, Ceo Life, Chip, Diabetic Living, Ekonomist, Elele, Elle, Elle Decoration, Evim, Formsante, Güncel Hukuk, Hello, HeyGirl, İstanbul Life, Level, Lezzet, Maison Francaise, Popular Science, Start Up και Yacht Turkiye.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ