Flashback στην 11η Απριλίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 11η Απριλίου-1

Εξαθλιωμένα παιδιά και άλλοι φυλακισμένοι του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, κοντά στη Βαϊμάρη, έχουν μόλις απελευθερωθεί από την Τρίτη Αμερικανική Στρατιά και μεταφέρονται στις κοντινότερες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις του αμερικανικού στρατού, το 1945. (AP Photo/Byron H. Rollins)

Flashback στην 11η Απριλίου-2

Ο 40ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρήγκαν, φτάνει στον Λευκό Οίκο, μετά από δώδεκα ημέρες παραμονής του στο νοσοκομείο, στο οποίο εισήλθε λόγω του τραύματος που υπέστη στο στήθος από τα πυρά Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ, ενός ψυχικά ασθενή 26χρονου, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει ο πέμπτος δολοφόνος Αμερικανού προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. (AP Photo)

Flashback στην 11η Απριλίου-3

O πύραυλος εκτόξευσης τύπου Saturn V AS-508 που μεταφέρει την επανδρωμένη διαστημική αποστολή «Απόλλων 13» εκτοξεύεται από την εξέδρα εκτόξευσης του, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, το 1970. Η αποστολή δεν πέτυχε τον τελικό σκοπό της, να επιτύχει την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη, αφού το κέντρο ελέγχου αναγκάστηκε, μετά από βλάβη που παρουσίασε το διαστημικό σκάφος, να προβεί σε διακοπή της πτήσης, καλώντας το πλήρωμα να επιστρέψει στη Γη. (ΑP Photo)

Flashback στην 11η Απριλίου-4

Ξεκινά η δίκη του «αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος», Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του εβραϊκού λαού, στην Ιερουσαλήμ, το 1961. Ο πρώην συνταγματάρχης των SS και επικεφαλής του Γραφείου Εβραϊκών Υποθέσεων της Γκεστάπο στέκεται μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο από αλεξίσφαιρο γυαλί και ατσάλι. Έναν περίπου χρόνο αργότερα, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο δια απαγχονισμού για δεκαπέντε αδικήματα, απορρίπτοντας εν συνεχεία την αίτηση χάριτος που υπέβαλε ο κατηγορούμενος. (AP-Photo/HO.L.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή