Τραμπ και Μάτις ακύρωσαν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους στη σκιά της συριακής κρίσης

Τραμπ και Μάτις ακύρωσαν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους στη σκιά της συριακής κρίσης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο  Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, ακύρωσαν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους για το Σαββατοκύριακο, ο πρώτος στη Λατινική Αμερική και ο δεύτερος στην Καλιφόρνια, για να επικεντρωθούν στο ζήτημα της αμερικανικής αντίδρασης στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Οι δύο αυτές ακυρώσεις έρχονται σε μία χρονική στιγμή που θεωρείται ολοένα και πιο πιθανή μια στρατιωτική απάντηση στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο. 

Γενικότερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Τραμπ, έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν αποκλείεται το σενάριο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Ο Μάτις επρόκειτο να επισκεφθεί την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως και κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επρόκειτο να συνοδεύεται από δημοσιογράφους, είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τους λόγους που τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του υπουργού.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχει, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, στη Σύνοδο των Χωρών της Αμερικής στα τέλη της εβδομάδας στο Περού, αλλά ότι θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον «για να επιβλέψει την αμερικανική απάντηση στη Συρία». Αντί για τον Αμερικανό πρόεδρο, στη Σύνοδο θα παραστεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ανακοίνωσε ότι θα στείλει άμεσα στη Συρία μία ομάδα, για να διερευνήσει τις συνθήκες που έλαβε χώρα η επίθεση με χημικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή