Τσάμπιονς Λιγκ: Ρωμαϊκός θρίαμβος με Μανωλά

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρωμαϊκός θρίαμβος με Μανωλά

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα γλυκό μεθύσι πρόκρισης βυθίστηκε χθες το βράδυ η Ρώμη, μετά την επική πρόκριση της Ρόμα στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μπαρτσελόνα, ανατρέποντας το 4-1 του πρώτου αγώνα, με νίκη 3-0. Νέος «θεός» της Ρώμης; Ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος με δικό του γκολ στο 82΄ έριξε εκτός μάχης την Μπαρτσελόνα στην αρένα του Ολύμπικο. Νωρίτερα, ο Τζέκο στο 6΄ και ο Ντε Ρόσι με πέναλτι στο 58΄ είχαν φροντίσει να… προειδοποιήσουν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπαρτσελόνα μέτρησε μία μεγάλη ευκαιρία στο 92΄ με τον Ντεμπελέ, όταν και παρέδωσε το «πνεύμα» της στους Ρωμαίους. Θύτης πέρυσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, θύμα φέτος οι Καταλανοί.

ΡΟΜΑ: Αλισον, Ζουάν Ζέσους, Μανωλάς, Φλορέντζι, Κολάροβ, Φάτσιο, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαραουί), Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Ντζέκο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Σέρχι Ρομπέρτο, Αλμπα, Ινιέστα (81΄ Γκόμες), Μπούσκετς (85΄ Αλκαθέρ), Ράκιτιτς, Σουάρες, Μέσι.

Στο Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ δεν είχε όρεξη για θαύματα παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 μόλις στο 2΄, με γκολ του Ζεσούς, που «πήρε πίσω» το ένα από τα τρία τέρματα που είχε δεχθεί η ομάδα του στον πρώτο αγώνα. Στο 41΄ ο Μπερνάντο Σίλβα είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κάριους και ένα λεπτό αργότερα ο Σανέ την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, καθώς η μπάλα έφθασε στον εκτεθειμένο Σανέ από το πόδι του Μίλνερ. Στη συνέχεια η Σίτι έπεσε κι αυτή θύμα του εκπληκτικού Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος στο 56΄ συνδυάστηκε άψογα με τον Μανέ, οι κόντρες τον ευνόησαν και με ψύχραιμο πλασέ, σίγησε το «Ετιχαντ». Το 1-2 από τον Φιρμίνο στο 77΄ σφράγισε την ανωτερότητα της Λίβερπουλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Ζέσους, Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα (74΄ Γκουντογκάν), Νταβίντ Σίλβα (66΄ Αγκουέρο), Σανέ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Φαν Ντάικ, Αρνολντ (82΄ Κλάιν), Ρόμπερτσον, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (89΄ Ινγκς), Φιρμίνο (82΄ Κλάβαν).

Ρεάλ και Μπάγερν

Χωρίς άγχος για τα φαβορί αναμένεται να ολοκληρωθεί η προημιτελική φάση απόψε, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται τη Γιουβέντους και την Μπάγερν Μονάχου να φιλοξενεί τη Σεβίλλη.

Η Ρεάλ έχει ήδη το μυαλό της στην κλήρωση της Παρασκευής για τα ημιτελικά μετά το 3-0 που σημείωσε μέσα στο Τορίνο, ενώ και οι Ιταλοί βλέπουν τη ρεβάνς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ως μια τυπική διαδικασία πια, όσο κι αν ο Πάολο Ντιμπάλα ισχυρίζεται ότι «οι συμπαίκτες μου είναι άνθρωποι που δεν παραδίδονται ποτέ».

Είναι σαφές άλλωστε ότι ο θεσμός αυτός ταιριάζει καλύτερα στη Ρεάλ. Ο μεν τεχνικός των Ισπανών Ζινεντίν Ζιντάν δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τη… διχασμένη προσωπικότητα της ομάδας, που υποχώρησε στην τέταρτη θεση του πρωταθλήματος μετά το 1-1 με την Ατλέτικο, αλλά καλπάζει προς έναν ακόμη ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δε πρόεδρος των «μερένχες» Φλορεντίνο Πέρεθ είπε ότι στόχος του πλέον είναι να φτάσει το ρεκόρ του μακαρίτη Σαντιάγο Μπερναμπέου, που κατέκτησε έξι ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο ίδιος έχει ήδη τέσσερις. «Η FIFA μάς ανέδειξε κορυφαία ομάδα του 20ού αιώνα κι εμείς τώρα εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε η κορυφαία και του 21ου», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά.

Απόψε πάντως η Γιουβέντους θέλει να εκμεταλλευθεί τα όποια κενά στο κέντρο της μαδριλένικης άμυνας λόγω τιμωρίας του Σέρχιο Ράμος και τραυματισμού του Νάτσο.

Στο Μόναχο η Μπάγερν ετοιμάζεται για πολλά γκολ μετά το 2-1 μέσα στην Ανδαλουσία, εορτάζοντας κόντρα σε μια μάλλον παραπαίουσα Σεβίλλη και την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή