Αεροπορική επιδρομή Ισραήλ εναντίον συριακής βάσης

Αεροπορική επιδρομή Ισραήλ εναντίον συριακής βάσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μυστικό του πόλεμο εναντίον του Ιράν στη Συρία κλιμάκωσε τη Δευτέρα το Ισραήλ, με αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης, η οποία συντονίζει τις υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές. Τέσσερις Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν στην επιδρομή. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται ένας συνταγματάρχης, ανώτατο στέλεχος του ιρανικού προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με ιρανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επικαλείται η εφημερίδα New York Times.

Η επίθεση στη βάση έξω από την Παλμύρα, στην κεντρική Συρία, δείχνει ότι το Ιράν εκμεταλλεύεται το χάος του πολέμου στη χώρα για να ενισχύσει την αμυντική του υποδομή στη Συρία, με το Ισραήλ να προσπαθεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση αυτή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι απέφυγαν χθες να επιβεβαιώσουν την είδηση της επιδρομής. Ρωσικά και ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν τη Δευτέρα ότι δύο ισραηλινά F-15 πραγματοποίησαν την επίθεση, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 14 ανθρώπων. Το ρωσικό επιτελείο ανέφερε ότι τα ισραηλινά μαχητικά προσέγγισαν τις συριακές ακτές της Μεσογείου, προτού εξαπολύσουν τους πυραύλους τους, ενώ βρίσκονταν ακόμη στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Η συριακή αεράμυνα φέρεται να κατέρριψε πέντε από τους οκτώ ισραηλινούς πυραύλους, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ισραηλινά αεροσκάφη είχαν πλήξει τη στρατιωτική βάση της Παλμύρας τον Φεβρουάριο, μετά την αναχαίτιση ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή