Προς λήξη η αποχή στον Παναθηναϊκό

Προς λήξη η αποχή στον Παναθηναϊκό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν», είναι το μήνυμα των παικτών του Παναθηναϊκού στη διοίκηση, ξεκαθαρίζοντας ότι περιμένουν πρώτα να εκπληρώσει η ίδια τις δεσμεύσεις της χωρίς διακρίσεις σε Ελληνες – ξένους και μετά να αναστείλουν την αποχή τους από τις προπονήσεις. Η διαβεβαίωση από την πλευρά της ΠΑΕ ότι άπαντες θα εισπράξουν σήμερα το 30% της δόσης Δεκεμβρίου, δεν ήταν αρκετή για να μεταπείσει τους «πράσινους». Για να επιστρέψουν στις προπονήσεις, περιμένουν πρώτα αποδείξεις ότι η πληρωμή έγινε κανονικά για όλους ανεξαιρέτως… Το χρονικό της πρωτοφανούς για τον Παναθηναϊκό αποχής των παικτών πηγάζει κυρίως από τον διαχωρισμό τους σε Ελληνες και ξένους. Ενώ οι Ελληνες παίκτες είχαν εξοφληθεί τη δόση Οκτωβρίου, οι ξένοι είχαν ένα σημαντικό υπόλοιπο που καταβλήθηκε, μετά την απειλή περί αποχής, την περασμένη Πέμπτη για όλους πλην του Λουτσιάνο, ο οποίος παρότι έχει το υψηλότερο συμβόλαιο, έχει εισπράξει έως τώρα ελάχιστα χρήματα.

Η κατάθεση των χρημάτων φάνηκε να αποφορτίζει το κλίμα, αλλά η ένταση επέστρεψε μόλις έγινε γνωστό ότι το πλάνο της επόμενης πληρωμής προέβλεπε καταβολή στις αρχές αυτής της εβδομάδας του 30% της δόσης Δεκεμβρίου μόνο στους Ελληνες και μία εβδομάδα αργότερα, στους ξένους. Οι αρχηγοί ενημέρωσαν τη διοίκηση ότι δεν δέχονται τον διαχωρισμό και περιμένουν να πληρωθούν άπαντες στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ειδάλλως θα προχωρούσαν σε αποχή από τη Δευτέρα του Πάσχα, με την επισήμανση ότι αφορά μόνο τις προπονήσεις και όχι τους αγώνες. Η «απειλή» έγινε πράξη και τη Δευτέρα ο Ουζουνίδης μάταια περίμενε τους παίκτες του στο Κορωπί, όπου πήγε με τους συνεργάτες του κι ας γνώριζε την απόφασή τους.

Η πρόταση της διοίκησης να ξεκινήσουν κανονικά από Τρίτη οι προπονήσεις κι αυτή να πληρώσει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη τους Ελληνες και από Δευτέρα τους ξένους, απορρίφθηκε. Η αιτιολογία των διοικούντων ήταν ότι τα χρήματα για τους Ελληνες ήταν διαθέσιμα, ενώ το ποσό που προοριζόταν για τους ξένους το περίμεναν από τράπεζα του εξωτερικού. Μετά την άρνηση των παικτών, η πίεση αυξήθηκε και τελικά η ΠΑΕ εξασφάλισε, όπως υποστηρίζει, το σύνολο των χρημάτων για να πληρωθούν άπαντες το 30% της δόσης Δεκεμβρίου σήμερα το πρωί. Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις τα χρήματα εμφανίζονται με καθυστέρηση 2-3 ημερών στους λογαριασμούς, οι παίκτες ενημερώθηκαν ότι το απόγευμα θα υπάρχουν διαθέσιμα τα έγγραφα κατάθεσης, ώστε να πειστούν ότι η πληρωμή έγινε και να ξεκινήσουν προπονήσεις.

Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη και σε ένα άλλο επίπεδο για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα συζητηθεί ξανά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας η πρόταση να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν πάρουν αδειοδότηση. Το θέμα είχε συζητηθεί πριν από δύο εβδομάδες, αλλά το 7-6 υπέρ της αλλαγής δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 3/4 από τις παρούσες ομάδες που ζητούσε η ΕΠΟ ώστε να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα. Λόγω της αδυναμίας οκτώ ομάδων να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και να παρουσιάσουν το απαιτούμενο πλάνο βιωσιμότητας για την αδειοδότηση, εκτιμάται ότι οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Λογικά η πρόταση θα ψηφιστεί σήμερα, ώστε η Σούπερ Λίγκα να προχωρήσει σε αίτημα προς την ΕΠΟ να αλλάξει την ποινή του υποβιβασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή