Ο Σκουτέρης… πυροδότησε νέα ένταση σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Ο Σκουτέρης… πυροδότησε νέα ένταση σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαίρεση του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και τακτικού δικαστή Δ. Σκουτέρη ζητεί η ΑΕΚ, ενόψει της προγραμματισμένης για απόψε συζήτησης της έφεσης των ΠΑΟΚ, Σαββίδη και Μίχελ κατά της πρωτόδικης απόφασης για όσα συνέβησαν στον αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Στην αίτηση εξαίρεσης η ΑΕΚ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη μεταμεσονύχτια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων με πρόεδρο τον κ. Σκουτέρη για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, που «προκάλεσε πανελλήνιο θόρυβο και συνοδεύθηκε από δυσμενή σχόλια, κυρίως λόγω των συνθηκών εκδόσεώς της, οι οποίες ήταν παγκοσμίως πρωτοφανείς».

Η ΑΕΚ, επίσης, αναφέρει ότι «η μεταμεσονύκτια αυτή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων λειτούργησε ως αφετηρία για την πειθαρχική δίωξη του κ. Σκουτέρη. Συγκεκριμένα, η γενική επιθεωρήτρια Δικαστηρίων διέταξε όπως ελεγχθούν πειθαρχικά όλες οι αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων υπό την προεδρία του». Τέλος, η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι «προκύπτουν αβιάστως υπόνοιες μεροληψίας υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο αίτημα της Ενωσης υποστηρίζοντας τα εξής: «Ξεπερνούμε το ότι η ΑΕΚ ουσιαστικά υπαινίσσεται πως ο Σκουτέρης έβγαλε λανθασμένη απόφαση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας πως από καιρό έχει επιτευχθεί σύγκλιση. Ξεπερνούμε το γεγονός πως αγνοεί ότι η απόφαση Σκουτέρη επικυρώθηκε και σε τρίτο βαθμό από αρεοπαγίτες. Δεν θα σταματήσουμε όμως να ξεπερνούμε πως για τα καλά πλέον η ΑΕΚ έχει στρέψει την προσοχή της στον δικαστικό αγώνα, για ένα… περήφανο νομικό πρωτάθλημα».

Η ΑΕΚ απάντησε λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνουμε τον πανικό του ΠΑΟΚ για ένα απόλυτα στοιχειοθετημένο και χωρίς υπόνοιες αίτημα με βάση τις διατάξεις του Δικονομικού Κανονισμού της ΕΠΟ και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο «Δικέφαλος του Βορρά» τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ. Επιπλέον, ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη. Ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή