Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν οι διαρρήκτες των νοτίων προαστίων

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν οι διαρρήκτες των νοτίων προαστίων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν την Τρίτη τρία νεαρά άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στα νότια προάστια.

Πρόκειται για τρεις Ελληνες Ρομά, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το πρωί επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψή τους, καθώς αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να συλληφθούν σε αποθήκη παρακείμενης οικίας και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας, έχοντας στην κατοχή του ένα διαρρηκτικό εργαλείο κατσαβίδι.

Μεταξύ άλλων, στην κατοχή τους βρέθηκαν, χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Εμπλέκονται σε συνολικά 23 διαρρήξεις και κλοπές

Μετά την χθεσινή σύλληψη, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προχώρησε στην εξιχνίαση συνολικά 23 διαρρήξεων και κλοπών,από οικίες και διαμερίσματα στη Γλυφάδα στις οποίες εμπλέκονται οι κρατούμενοι,  ενώ μια εκ των υποθέσεων αφορά στη διάρρηξη της οικίας της Αντιδημάρχου Γλυφάδας, η οποία πραγματοποίηθηκε το βράδυ της Δευτέρας (9 Απριλίου).

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική – κατά περίπτωση – σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τις αρχές ακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, καθώς παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Α.Τ. Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, καθώς επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή