Ν.Δ.: Κίνηση για την ασφάλεια

Ν.Δ.: Κίνηση για την ασφάλεια

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να αποδεσμεύσει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. από τη φύλαξη της Πειραιώς και του πολιτικού του γραφείου, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας και κυρίως για την αστυνόμευση στις γειτονιές, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή του επικοινωνία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε με αυτό τον τρόπο την ατζέντα του νόμου και της τάξης, επαναλαμβάνοντας ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητά του.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι το πρόβλημα των ελλείψεων στην αστυνόμευση και στις περιπολίες έχει θέσει εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης σε όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις του για την αύξηση της εγκληματικότητας. Αυτή τη φορά, αφορμή ήταν το σχετικό δημοσίευμα της «Κ». «Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Ν.Δ. καταγγέλλει εδώ και καιρό, και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στην ίδια ανάρτηση επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι βασική του προτεραιότητα, η οποία, ωστόσο, προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους, περισσότερες περιπολίες και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Και επισημαίνει ότι σε επικοινωνία του με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Ν.Δ. προκειμένου να επιστρέψει σε περιπολίες. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά τη συνολική αποδέσμευση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αφορά, κατά πληροφορίες, 32 αστυνομικούς της ομάδας αυτής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μάλιστα καλεί και λοιπά κόμματα και φυλασσόμενα πρόσωπα να «επαναξιολογήσουν» τις ανάγκες τους και να κάνουν το ίδιο. H πρωτοβουλία προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Τόσκα, ο οποίος υποστήριξε ότι περικοπές σε «τέτοιου είδους» δεσμευτικά καθήκοντα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ήδη δρομολογούνται και θα εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Πειραιώς δεν άφησε ασχολίαστα τα μηνύματα που εξέπεμψε η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου (στην Εφημερίδα των Συντακτών). Με μια ειρωνική ανακοίνωση, η Ν.Δ. σχολίασε ότι «εμπλουτίζεται το λεξικό της συριζαϊκής διαλέκτου», παραπέμποντας στους κυβερνητικούς ευφημισμούς περί «θεσμών» (αντί τρόικας), «συμφωνίας» (αντί μνημονίου) και «αναγκαίου συμβιβασμού» (αντί «kolotoumba», όπως αναφέρεται). Εψεξε μάλιστα τον ΥΠΟΙΚ ότι εισήγαγε και νέο λήμμα: το «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης», αντί της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. «Tελικά αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει πίσω της μόνο φόρους και χρέη, αλλά και ένα πλούσιο λεξικό πολιτικής εξαπάτησης», καταλήγει το σχόλιο της Πειραιώς. Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την έκθεση της ΕΚΤ για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με την υπερφορολόγηση, την ελλιπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τη συρρίκνωση καθώς και την αναποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, οδηγεί την Ελλάδα σε απόλυτη στασιμότητα».

Ουδέν σχόλιον, επισήμως από την Πειραιώς, για το άρθρο του Αντ. Σαμαρά στην «Κ» της Κυριακής. Αρμόδιες πηγές σχολίαζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε τη γραμμή που έχει εκφράσει και ο πρόεδρος της Ν.Δ., καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις μετεκλογικά, ακόμη κι αν πετύχει αυτοδυναμία. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ανοίγματα έκανε πρόσφατα χαιρετίζοντας το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή