ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σαουδική Αραβία: Αναχαίτιση πυραύλων των Χούτι από την Υεμένη

REUTERS, A.P.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας, Ριάντ, μεταδίδει το κρατικό σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. 

Σύμφωνα με το δίκτυο, πίσω από την επίθεση είναι οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει αντίστοιχες επιθέσεις εναντίον του βασιλείου. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, ένας Αιγύπτιος κάτοικος του Ριάντ έχασε τη ζωή του από ένα θραύσμα πυραύλου των Χούτι, το πρώτο θύμα από τα χτυπήματα των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, όπως αναφέρει το υεμενικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah TV, στόχος των ανταρτών ήταν το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και άλλες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, λίγο νωρίτερα ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ την ίδια στιγμή έγιναν ορατά τρία πυκνά σύννεφα καπνού στον ουρανό της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, στα νότια σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τζιζάν, η σαουδαραβική αεράμυνα προέβη σε άλλη μία αναχαίτιση πυραύλου και κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα αεροπλάνα των Χούτι.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ