ΠΓΔΜ: Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ

ΠΓΔΜ: Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε από την Βουλή της ΠΓΔΜ, όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 40 βουλευτές (ανήκουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης), ενώ 62 βουλευτές που προέρχονται από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού την καταψήφισαν.

Το VMRO-DPMNE είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίζοντας ότι όλες οι πολιτικές της κυβέρνησης τους δέκα μήνες που ασκεί την διακυβέρνηση της χώρας, έχουν αποτύχει οικτρά.

Το VMRO-DPMNE απείχε εδώ και τρεις μήνες από τις εργασίες της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών του για τα βίαια επεισόδια της 27ης Απριλίου 2017, όταν υποστηρικτές του κόμματος και του τότε ηγέτη του κόμματος Νίκολα Γκρούεφσκι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και αλβανικών κομμάτων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα.

Η επιστροφή του VMRO-DPMNE στη Βουλή συνδυάστηκε με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, κίνηση που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στα Σκόπια αποτελούσε τακτικισμό και μόνο, προκειμένου η ηγεσία του VMRO-DPMNE να δικαιολογήσει στην «σκληρή» βάση του κόμματος την επιστροφή στις εργασίες του κοινοβουλίου.

Ο νέος αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο διαδέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος τον Νίκολα Γκρούεφσκι, προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα του κόμματος και να το μετατρέψει σε κεντροδεξιό, φιλοευρωπαϊκό και φιλοδυτικό κόμμα, τηρώντας αποστάσεις από τις εθνικιστική γραμμή που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή